Viladecans planta per millorar el planeta

29/11/2019 - 10:00

Els alumnes de 4t i 5è de l'escola Mediterrània han tingut la visita de la Camilla Kranzusch, una noia de 24 anys que està creuant Europa a peu fins al Marroc amb l'objectiu de plantar arbres contra la crisi climàtica.

Una aventura que Kranzusch va començar després d'escoltar un discurs del Ministre Federal de Desenvolupament, Gerd M'ller, en el que explicava que Àfrica encara és una espurna d’esperança contra la catàstrofe climàtica. que si Àfrica copiava el nostre camí intensiu en carboni, s'acabaria la catàstrofe climàtica.

Camilla explica que en aquell moment es va començar a qüestionar "Com puc anar a treballar cada dia sabent el que ens espera, a causa de la crisi climàtica, si no canviem res?" Des d'aquell moment, i amb l'ajuda de Plant-for-the-Planet,  comencen a desenvolupar un projecte conjunt anomenat Go for Climate, que consisteix en una caminada conjunta a la recerca de solucions globals a la crisi climàtica.

 

'PLANT FOR THE PLANET'

Aquesta iniciativa va començar el 2007 quan Felix Finkbeiner, un nen de 9 anys, va presentar un treball escolar sobre el canvi climàtic, en el qual proposava la plantació d'un milió d'arbres en tots els països de l'món. Finkbeiner es va inspirar en l'activista kenyà Wangari Maathai, que va aconseguir plantar 30 milions d'arbres a l'Àfrica. Els arbres són els mitjans més econòmics i efectius per contrarestar els efectes de CO₂ a la natura.

Fins al moment, Plant for the Planet ja ha format més de 75.000 joves de 71 països. En el cas d'Espanya són 3.000 els nens, nenes i joves, els que participen en aquesta Fundació, que aspira a aconseguir el repte de la plantació de 8.000 arbres en 2020.

En el cas de Viladecans, Camilla ha compartit la seva experiència amb els alumnes de l'Escola Mediterrània i ha valorat molt positivament l'experiència: "Mentre els hi parlava, m'escoltaven bocabadats i hem feien preguntes sobre la caminada. És molt maco veure com els i les alumnes entenen el que està passant i estan motivats/des a fer qualsevol cosa per ajudar".

A més, el parc de la Riera ha estat l'escenari de la plantació d'arbres i plantes per part dels alumnes de 4t i 5è, per tal de complir el doble objectiu que explica Carles Ruiz, "Per una banda, la iniciativa té un caràcter educatiu, perquè compleix l'objectiu de col·laborar amb el barri del qual forma part l'escola i dinamitzar l'espai públic cap a la transició ecològica, i per altra banda, compleix amb l'eix estratègic de la ciutat referent a incrementar els espais verds de Viladecans".

En definitiva, una iniciativa que ha volgut transmetre als alumnes una preocupació comuna en molts països i que influeix en totes i tots nosaltres. La Miriam Gisbert, de 4t de Primària de l'escola Mediterrània, ha après que "No podem contaminar perquè la nostra vida i la de les plantes i arbres està en perill".


 

Relacionats

Notícia

Viladecans ha celebrat la primera Àgora del projecte Viladecans pel Clima al Casal de barri Montserratina, una trobada anual entre les persones i organitzacions del municipi implicades en el Pacte local pel Clima per debatre sobre com podem frenar el canvi climàtic i que la gent pugui adaptar-se als seus efectes en temes com l'edificació, el transport i els residus.

Notícia

Prop de 700 estudiants d’entre 6è de primària i 2n d’ESO de les escoles i instituts de Viladecans han sortit al carrer per mesurar el perímetre i l’alçària de gairebé 1.300 arbres urbans de la ciutat, amb l’objectiu de quantificar el carboni emmagatzemat en aquests.

Article

El Pacte de Viladecans pel Clima inicia el curs 2023-2024 amb una trobada de la Taula a la Casa de les Abelles

Butlletí