Viladecans col·labora en la reintroducció del xot al seu hàbitat

26/10/2023 - 17:00

Alliberament d'aus a la planta deltaica

Diversos xots (petit mussol migrador transsaharià) van estar alliberats a la plana deltaica a principis de setembre, gràcies al Centre de Fauna de Torreferrussa.

Després d'una petita estada al centre de recuperació (normalment solen ser polls caiguts del niu o desniats per algun motiu), es van deixar anar a la plana deltaica, transportant-los en caixes niu per després alliberar-los.

Si segueixen el seu cicle natural, aquests ocells començaran a desplaçar-se, ja que és període migratori, però a causa del canvi climàtic, cada cop més individus estan perdent els seus hàbits migratoris i es queden a passar l'hivern a la península, principalment en la regió mediterrània.

Viladecans fa diversos anys que col·labora en la reintroducció de rapinyaires nocturns (xots, mussols, òlibes, etc.) al seu hàbitat natural. En aquest cas, aquestes aus són provinents del Centre de Fauna de Torreferrussa (centre de recuperació de fauna protegida de la Generalitat).

 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Prop de 700 estudiants d’entre 6è de primària i 2n d’ESO de les escoles i instituts de Viladecans han sortit al carrer per mesurar el perímetre i l’alçària de gairebé 1.300 arbres urbans de la ciutat, amb l’objectiu de quantificar el carboni emmagatzemat en aquests.

Article

El Pacte de Viladecans pel Clima inicia el curs 2023-2024 amb una trobada de la Taula a la Casa de les Abelles

Article

La Casa de les Abelles s'ha omplert aquest cap de setmana d'activitats i coneixement per celebrar la Festa de la Mel

Butlletí