Vic aprova el Pla de Prevenció de residus

Font: Ajuntament de Vic
13/03/2011

L'Ajuntament de Vic va aprovar per unanimitat el Pla local de prevenció de residus municipals en sessió plenària aquest 7 de març.

El Pla té com a objectius promoure la prevenció de residus, incrementar la participació i implicació dels diferents sectors socials en les decisions relatives a la gestió dels residus, promoure la reutilització i reparació de materials i productes, el consum responsable i incrementar la sensibilització de la ciutadania en la seva presa de decisions com a consumidors.

Cal subratllar que aquest full de ruta és força ambiciós en quan a objectius quantitatius ja que estableix una reducció d'un 15% dels residus pel 2015, agafant com a referència l'any 2006. Per tan l'objectiu queda fixat en arribar als 1.36 kg/habitant dia al 2015, una fita que el consistori entén ‘ambiciosa però possible'.

Per assolir-ho estableix 4 eixos estratègics d'actuació en 5 àmbits diferents: Fires i mercats, activitat comercial, ciutadania, serveis i equipaments municipals i centre educatius.

El Pla es concreta en un total de 42 accions a desenvolupar, algunes ja posades en marxa, com el compostatge casolà, la sensibilització en l'ús de bosses de plàstic, la promoció de mercats d'intercanvi i segona mà, la compra verda, entre moltes d'altres. Per cada una de les accions s'estableix una temporització, una valoració econòmica estimada, el balanç econòmic i el balanç ambiental de la mateixa, indicadors de seguiment entre d'altres.

La redacció del pla s'ha pogut portar a terme gràcies al suport de l'Agència de Residus de Catalunya

Municipis: 

Relacionats

Notícia

La primera reunió de la Taula de la Plana de Vic ha comptat amb la presència d’alcaldes, alcaldesses i representants dels 26 municipis de la Plana de Vic que formaran part del nou ens, així com del Consell Comarcal d’Osona qui copresidirà la taula conjuntament amb l'Ajuntament de Vic.

Notícia
Pantalla informativa a la plaça de l’Estació

Pantalla informativa a la plaça de l’Estació

L’Ajuntament de Vic impulsa la creació d’una Taula amb l’objectiu de debatre quines són les mesures més urgents per coordinar-se i tractar la problemàtica conjuntament amb la Generalitat de Catalunya i coordinant-se amb l’àrea metropolitana, on s’originen els precursors que acaben formant l’ozó que afecta la qualitat de l’aire de la Plana. La iniciativa atén la preocupació al territori degut als diversos episodis d’onada de calor a la ciutat i comarca en què s’han superat el llindar d’informació, i la setmana passada, durant unes dues hores, es va superar el llindar d’alerta a la capital d’Osona.

Notícia
Aquest 23 de juliol es va superar el llindar d'informació a Tona i Manlleu
Cartell que informa sobre els nivell d'ozó a Vic

Cartell que informa sobre els nivell d'ozó a Vic

Vic va superar aquest dimarts el llindar d'alerta d'ozó troposfèric a l'aire. Tal com recull el Departament de Territori i Sostenibilitat, aquesta és la primera vegada que la capital d'Osona supera el llindar d'alerta, que se situa en els 240 µg/m3. Les altres estacions de la comarca -Manlleu i Tona- han superat el llindar d'informació (situat en els 180 µg/m3). 
 

Butlletí