Vic aprova el Pla de Prevenció de residus

Font: Ajuntament de Vic
13/03/2011

L'Ajuntament de Vic va aprovar per unanimitat el Pla local de prevenció de residus municipals en sessió plenària aquest 7 de març.

El Pla té com a objectius promoure la prevenció de residus, incrementar la participació i implicació dels diferents sectors socials en les decisions relatives a la gestió dels residus, promoure la reutilització i reparació de materials i productes, el consum responsable i incrementar la sensibilització de la ciutadania en la seva presa de decisions com a consumidors.

Cal subratllar que aquest full de ruta és força ambiciós en quan a objectius quantitatius ja que estableix una reducció d'un 15% dels residus pel 2015, agafant com a referència l'any 2006. Per tan l'objectiu queda fixat en arribar als 1.36 kg/habitant dia al 2015, una fita que el consistori entén ‘ambiciosa però possible'.

Per assolir-ho estableix 4 eixos estratègics d'actuació en 5 àmbits diferents: Fires i mercats, activitat comercial, ciutadania, serveis i equipaments municipals i centre educatius.

El Pla es concreta en un total de 42 accions a desenvolupar, algunes ja posades en marxa, com el compostatge casolà, la sensibilització en l'ús de bosses de plàstic, la promoció de mercats d'intercanvi i segona mà, la compra verda, entre moltes d'altres. Per cada una de les accions s'estableix una temporització, una valoració econòmica estimada, el balanç econòmic i el balanç ambiental de la mateixa, indicadors de seguiment entre d'altres.

La redacció del pla s'ha pogut portar a terme gràcies al suport de l'Agència de Residus de Catalunya

Municipis: 

Relacionats

Notícia

La iniciativa pública compta amb participació municipal i privada per potenciar la gestió energètica descentralitzada, amb generació d'àmbit local i autoconsum compartit

Notícia

Diverses administracions públiques i entitats empresarials han decidit unir esforços per tal que les empreses d’Osona puguin accedir a l’energia renovable a un preu molt més assequible. Juntes, han creat el Grup de Compra Agregada d’Osona, al qual ja s’han adherit més de 80 empreses amb més de 130 punts de subministrament.

Notícia

La primera reunió de la Taula de la Plana de Vic ha comptat amb la presència d’alcaldes, alcaldesses i representants dels 26 municipis de la Plana de Vic que formaran part del nou ens, així com del Consell Comarcal d’Osona qui copresidirà la taula conjuntament amb l'Ajuntament de Vic.

Butlletí