Una tortuga marina fa una posta de 119 ous a la platja de Coma-ruga

04/07/2023 - 16:30

L'animal ha estat localitzat a la nit just en el moment que iniciava la posta i s'ha activat el protocol per protegir la zona, de la mà de la Fundació per la Conservació i Recuperació d'Animals Marins (CRAM).

Ràpidament, s'ha fet un tancament al voltant que es mantindrà durant tot el període d'incubació, que es preveu que serà de dos mesos. Per això s'ha fet una crida als usuaris de les platges perquè es respecti la zona delimitada i s'avisi a la policia o els socorristes si es detecta alguna persona que no ho respecta.

La presència de tortugues a les platges tarragonines és cada cop més elevada, especialment les babaues, que els últims anys han fet diverses postes. Una de les més importants va ser fa dos anys a Calafell. Un any després, diverses d'aquelles cries van ser alliberades al mateix punt. 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Amb aquests ja són quatre els nius de tortuga localitzats a la costa catalana aquesta temporada.

Notícia

La Fundació CRAM allibera 4 tortugues marines en un acte multitudinari a la platja, amb la col·laboració de l’Ajuntament del Prat

Notícia

Han començat a descloure els primers nius de tortuga babaues d’aquesta temporada a Begur, el Delta de l'Ebre, Viladecans, Malgrat de Mar i El Vendrell.

Butlletí