Una segona oportunitat per als residus industrials a Cabrera de Mar, Argentona, Dosrius i Òrrius

02/10/2021 - 08:00

L’Ajuntament de Cabrera de Mar fa una crida a les empreses que estiguin interessades a participar en el projecte d’economia circular que es promou des de QuatreRibes

Les 475 empreses ubicades als municipis de Cabrera de Mar, Argentona, Dosrius i Òrrius (impulsors del projecte de promoció econòmica Quatre Ribes), generen anualment al voltant de 12.300 tones de residus. D’aquestes una quarta part acaben  a l’abocador provocant un impacte econòmic de mig milió d’euros entre taxes i transports. Davant d’aquesta realitat QuatreRibes desenvolupa una proposta de promoció de l’economia circular que permeti reaprofitar, a través de l’establiment de sinèrgies entre les pròpies empreses, aquests residus. 

Així, des de l’Ajuntament de Cabrera de Mar es fa una crida a totes les empreses que hi estiguin interessades per tal d’ampliar informació sobre les possibilitats que ofereix aquest model econòmic a que es posin en contacte amb el servei de promoció econòmica. 

El programa, que compta amb la subvenció de la Diputació de Barcelona, persegueix detectar oportunitats de millora en la gestió dels residus. Així es convida a reflexionar a les empreses sobre qüestions com: 

Creieu que gasteu massa en la gestió de residus?

Penseu que podeu donar valor als residus però no sabeu com fer-ho o no teniu el temps suficient?

Podríeu utilitzar materials reciclats en els vostres processos de producció?

Teniu actius infrautilitzats com ara naus buides, màquines aturades, camions mig plens...? 

Teniu calor residual i no sabeu com es podria aprofitar?


 

Etiquetes: 

Relacionats

Acte
14/11/2023 - 08:30
Tecnocampus Mataró. Avda. Ernest Lluch, 32
Article

El projecte Orgànica circular Mataró aprofita les restes de menjadors escolars com adob dels cultius de les Cinc Sénies

Butlletí