Un projecte europeu permetrà conèixer millor com actuen les al·lèrgies i per què s'han disparat

Font: Fundació Roger Torné

22/02/2011
El CREAL, organisme amb el que col·labora la Fundació Roger Torné finançant part de la seva activitat en el marc del Projecte INMA, coordina aquest estudi al que s'han destinat prop de 12 milions d'euros. Donarà major informació sobre la manera de tractar l'asma, la rinitis al·lèrgica, la dermatitis atòpica i l'al·lèrgia als aliments, especialment sobre la població infantil, una de les més vulnerables.
El projecte MeDALL, impulsat pel Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL) i l'Institut National de la Santé et de la Recherche Medicale (INSERM), de França, permetrà conèixer millor l'origen i la manera com actuen les malalties al·lèrgiques com ara l'asma, rinitis al·lèrgica, dermatitis atòpica i al·lèrgia als aliments, particularment en nens que són dels més vulnerables. Això permetrà entendre quins factors ambientals influeixen en l'inici de l'al·lèrgia i com els canvis en aquests factors han provocat un augment d'aquesta epidèmia.

"Els resultats del programa ajudaran a millorar el diagnòstic precoç, les estratègies de prevenció primària i secundària així com desenvolupar nous tractaments rendibles per a les malalties al·lèrgiques ". Són les paraules del coordinador del projecte i director de la unitat de l'asma de l'INSERM, el Dr. Jean Bousquet.

El projecte MeDALL, l'acrònim del qual es refereix a "Mecanismes de desenvolupament de l'al·lèrgia", està finançat amb 11,9 milions d'euros.

Els passos inicials de MeDALL es basaran en la informació recollida pels estudis de cohorts de naixements a Europa, que inclou més de 40.000 nens nascuts entre 1992 i 2007. En una segona fase, 18.000 d'ells seran objecte de seguiment utilitzant un protocol comú.

El coordinador científic del projecte i director del CREAL, el Dr. Josep M. Antó, destaca que "la base científica de MeDALL es sustenta en l'excel·lència dels millors equips europeus que treballaran junts per combinar les dades obtingudes en les cohorts de naixement en curs amb la biologia de sistemes per tal de trobar enfocaments innovadors".

El mes passat, els 23 centres de recerca que participen en aquest projecte van celebrar la seva reunió inaugural al Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL), ubicat al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB).

 

Etiquetes: 

Relacionats

Acte
05/05/2020 - 18:00
Notícia
Foto: Participants del projecte BREATHE d'una escola de Barcelona realitzen tests per ordinador. Foto: ISGlobal

Foto: Participants del projecte BREATHE d'una escola de Barcelona realitzen tests per ordinador. Foto: ISGlobal

L'exposició prenatal a la contaminació atmosfèrica s'associa amb canvis en el cervell infantil relacionats amb trastorns de comportament, segons un estudi s'ISGlobal publicat a Environmental Research. Fins i tot complint els límits permesos per la Unió Europea, les partícules fines s'associen amb una reducció del cos callós, una estructura relacionada amb el TDAH i l'espectre autista

Butlletí