Un projecte de la Diputació de Barcelona, finalista als Premis Europeus del Sector Públic 2011

Font: Diputació de Barcelona
26/09/2011 - 00:00
L'Institut Europeu de l'Administració Pública (EIPA) ha seleccionat el projecte "SITXELL: Integració dels valors naturals i dels serveis dels ecosistemes en la planificació del territori", presentat per l'Oficina Tècnica de Planificació i Anàlisi Territorial, de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, en el marc del Premis Europeus del Sector Públic (EPSA) 2011.

El projecte SITXELL és un dels cinc finalistes dins del tema "Solucions per a l'ambientalització del sector públic", juntament amb quatre propostes provinents de Portugal, Finlàndia, Àustria i Romania. En conjunt s'han presentat 274 projectes de 32 països, tant d'administracions locals com regionals i estatals. 

El SITXELL és un projecte que la Diputació de Barcelona va iniciar l'any 2001, basat en un sistema d'informació territorial que recopila dades geogràfiques sobre el medi natural i socioeconòmic de la província de Barcelona i permet analitzar-les i emprar-les en el planejament municipal, en els plans especials dels espais naturals protegits i en el planejament territorial.

La Diputació de Barcelona ha obtingut també la Certificació de Bona Pràctica a la Implementació de l'Ecodisseny en la Compra Pública Verda de mobiliari urbà per a ens locals, que el Servei d'Equipaments i Espai Públic ve aplicant en la selecció dels diferents productes que, a través de la concertació, es cedeixen als ajuntaments. Un exemple són les més de 1.000 papereres Releu, cedides a 78 municipis, que estan fabricades en Plàstic reciclat procedent del contenidor groc i que reuneix els criteris d'Ecodisseny en totes les fases del cicle de vida:  obtenció de la matèria primera, la fabricació, l'ús i el desmantellament com a residu.

Els guanyadors seran anunciats durant la cerimònia que tindrà lloc el 17 de novembre a la seu del Govern Provincial de Maastricht, a la sala on va ser signat el tractat que porta aquest nom. Prèviament, el dia anterior, tindrà lloc un seminari tècnic on els 15 projectes finalistes seran presentats al públic.

Relacionats

Article

L’AMB, en col·laboració amb Movement, desde 2018 tira endavant els Premis Bicimpuls que són un reconeixement a les entitats metropolitanes que dediquen el seu treball i esforços per la promoció de la bicicleta a la Metròpolis Barcelona. Així, enguany, els premis Bicimpuls arriben a la seva sisena edició. Les candidatures estan obertes obertes fins al 14 de gener.

Butlletí