Un projecte de la Diputació de Barcelona, finalista als Premis Europeus del Sector Públic 2011

Font: Diputació de Barcelona
26/09/2011
L'Institut Europeu de l'Administració Pública (EIPA) ha seleccionat el projecte "SITXELL: Integració dels valors naturals i dels serveis dels ecosistemes en la planificació del territori", presentat per l'Oficina Tècnica de Planificació i Anàlisi Territorial, de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, en el marc del Premis Europeus del Sector Públic (EPSA) 2011.

El projecte SITXELL és un dels cinc finalistes dins del tema "Solucions per a l'ambientalització del sector públic", juntament amb quatre propostes provinents de Portugal, Finlàndia, Àustria i Romania. En conjunt s'han presentat 274 projectes de 32 països, tant d'administracions locals com regionals i estatals. 

El SITXELL és un projecte que la Diputació de Barcelona va iniciar l'any 2001, basat en un sistema d'informació territorial que recopila dades geogràfiques sobre el medi natural i socioeconòmic de la província de Barcelona i permet analitzar-les i emprar-les en el planejament municipal, en els plans especials dels espais naturals protegits i en el planejament territorial.

La Diputació de Barcelona ha obtingut també la Certificació de Bona Pràctica a la Implementació de l'Ecodisseny en la Compra Pública Verda de mobiliari urbà per a ens locals, que el Servei d'Equipaments i Espai Públic ve aplicant en la selecció dels diferents productes que, a través de la concertació, es cedeixen als ajuntaments. Un exemple són les més de 1.000 papereres Releu, cedides a 78 municipis, que estan fabricades en Plàstic reciclat procedent del contenidor groc i que reuneix els criteris d'Ecodisseny en totes les fases del cicle de vida:  obtenció de la matèria primera, la fabricació, l'ús i el desmantellament com a residu.

Els guanyadors seran anunciats durant la cerimònia que tindrà lloc el 17 de novembre a la seu del Govern Provincial de Maastricht, a la sala on va ser signat el tractat que porta aquest nom. Prèviament, el dia anterior, tindrà lloc un seminari tècnic on els 15 projectes finalistes seran presentats al públic.

Relacionats

Article

El Departament de Territori i Sostenibilitat convoca el Premi Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya 2019 per reconèixer públicament la tasca de persones físiques i jurídiques a favor del medi ambient. Enguany el Premi s’emmarca en la temàtica de la conservació del patrimoni natural i la biodiversitat, particularment en la conservació i la protecció de la biodiversitat vegetal a Catalunya. El termini de presentació de les candidatures és del 6 de juliol fins al 16 de setembre de 2019, inclòs.

Notícia

Es tracta d’un premi que vol generar consciència sobre el malbaratament alimentari i la necessitat de reduir-lo, a partir d’idees creatives i innovadores sobre què es pot fer per evitar llençar els aliments. La participació en aquesta 4a edició ha estat de 901 persones, un 78% més que l’any passat, i un total de 235 propostes, 145 contes il·lustrats i 90 vídeos amb idees, 10 més que a la passada edició.

Butlletí