Torredembarra innova a nivell ambiental instal·lant dutxes ecològiques a la seves platges

La primera dutxa de platja ecològica a Europa que funciona amb aigua de mar ha estat instal·lada aquest estiu a Torredembarra
Font: Ajuntament de Torredembarra
11/07/2012 - 00:00

Torredembarra ha estat l'escenari de la presentació de la primera dutxa a Europa que funciona amb aigua de mar dins del marc de la campanya de conscienciació per promoure l'estalvi d'aigua de les dutxes de les platges que l'entitat ecologista GETE-Ecologistes en Acció de Catalunya, conjuntament amb l'Ajuntament de Torredembarra, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat està desenvolupant a Torredembarra.

Aquest model de dutxa ecològica, fabricada amb material reciclable no precisa d'instal·lació elèctrica ni connexió a xarxa d'abastament d'aigua i funciona amb aigua de mar que capta del freàtic. La succió de l'aigua de mar que s'infiltra dins la sorra es realitza manualment i cada acció comporta l'extracció de 2 litres d'aigua amb una salinitat més baixa que la del mar.

L'objectiu principal d'aquesta instal·lació es nodrir d'aigua a les persones que empren la dutxa com a element de refresc, mantenint-se els rentapeus en la sortida dels accessos, per treure's la sorra, que és el principal ús que actualment tenen les dutxes a peu del passeig marítim. Fins a un total de 4 dutxes estaran instal·lades durant tota la temporada de bany a les platges de la Paella i Baix a Mar. Cada nit seran desmuntades i guardades per evitar vandalisme.

Els i les monitores del GETE-Ecologistes en Acció de Catalunya inclouran aquests models en la campanya de conscienciació que estan duent a terme a peu de dutxa de dilluns a divendres per comprovar l'ús que se'n fa de les mateixes, calcular l'estalvi d'aigua que el seu ús representa, i copsar les opinions de les persones usuàries de les mateixes. El resultats d'aquest estudi es faran públic a finals de la temporada d'estiu. Les monitores del GETE-Ecologistes en Acció presents aquest matí en la presentació, han recordat que les dutxes de les platges a Torredembarra consumeixen el 17% del total de l'aigua pública del municipi i que l'objectiu està en disminuir aquesta quantitat per demostrar, un cop més, que les accions racionals i imaginatives, combinades, i dutes a terme en tot el litoral de Tarragona  podrien evitar l'ús de l'aigua de l'Ebre que actualment es transvasa per nodrir d'aigua a aquestes poblacions.

El regidor de Platges i Medi Ambient, present a l'acte ha manifestat la seva satisfacció per la instal·lació d'aquestes dutxes, facilitades gratuïtament per l'empresa Beach Trotters, també presents en l'acte, i la seva incorporació dins la Campanya de conscienciació. A més, ha manifestat que aquest tipus d'actuacions, que representen la incorporació de criteris de sostenibilitat a les platges de Torredembarra, encaixa perfectament dins del programa "Platges intel·ligents" .

 

Més informació:

Notícia: Torredembarra estalvia aigua a les seves platges

http://www.diba.cat/web/xarxasost/estalviaigua

https://www.facebook.com/Estalviaigua

http://twitter.com/#!/search/estalviaigua

Canal de vídeo Youtube

 

Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí