Torna la campanya de reducció de plàstic als mercats municipals a Santa Coloma de Gramenet

20/11/2022 - 12:00
Imatge de la presentació de la campanya 2021

Imatge de la presentació de la campanya 2021

Dilluns 21 de novembre es farà al Mercat Sagarra de Santa Coloma de Gramenet un primer recordatori de la necessitat de reduir els usos dels envasos de plàstic.

El dilluns 21 de novembre (10:30 h) s’inicia al Mercat Sagarra un recordatori de la campanya municipal de conscienciació ciutadana per a la reducció dels usos del plàstic que ha estat vigent en el darrer any.

Sota el lema “A Santa Coloma, fugim dels plàstics” es vol insistir en la necessitat de reduir l’ús d’envasos de plàstic als mercats municipals, per això la campanya arribarà també l’1 de desembre (10 h) al Mercat Singuerlín i el 3 de desembre (11 h) al Mercat del Fondo, amb el repartiment de bosses ecològiques a la ciutadania.

El 40% del plàstic que es produeix es destina a la producció d’envasos que es converteixen en residus en menys d’un mes. Cada minut es venen 1 milió d’ampolles de plàstic al món. Això té un impacte directe en l’esgotament de recursos naturals, la contaminació de l’entorn natural i en les emissions de CO2 derivades de la producció i de la gestió com de residus.

El juliol del 2021 es van prohibir a Europa els plats, coberts, canyetes de begudes, bastonets de plàstic, pals de globus, etc.

Per a fugir dels plàstics als mercats:

  • Trieu aliments que no tinguin embolcall de plàstic.
  • No accepteu bosses de plàstic a les parades.
  • Feu servir bosses reutilitzables o recupereu el carro de la compra o el cistell.
  • Compreu productes a granel amb envasos reutilitzables tipus carmanyola o bosses de reixeta.
     


 

Categories: 

Relacionats

Article

L'Ajuntament d'Igualada valora com un èxit la campanya "Mercats més sostenibles" al Mercat de la Masuca. L’acció ha estat possible gràcies a la col·laboració entre el departament de Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Igualada, el Mercat de la Masuca i l’escola Pia, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Notícia

La iniciativa va començar el 18 de novembre i tindrà entre 2 i 3 mesos de durada. 

Notícia

Quan els comerços no segueixen el sistema de recollida de residus que els pertoca, acaben desbordant els contenidors de recollida domèstica. S’ha iniciat el procediment per sancionar, amb multes de 300 euros, els establiments comercials que gestionen incorrectament els residus que generen, tot i haver-ne estat informats prèviament.

Butlletí