Torna la campanya de reducció de plàstic als mercats municipals a Santa Coloma de Gramenet

20/11/2022 - 12:00
Imatge de la presentació de la campanya 2021

Imatge de la presentació de la campanya 2021

Dilluns 21 de novembre es farà al Mercat Sagarra de Santa Coloma de Gramenet un primer recordatori de la necessitat de reduir els usos dels envasos de plàstic.

El dilluns 21 de novembre (10:30 h) s’inicia al Mercat Sagarra un recordatori de la campanya municipal de conscienciació ciutadana per a la reducció dels usos del plàstic que ha estat vigent en el darrer any.

Sota el lema “A Santa Coloma, fugim dels plàstics” es vol insistir en la necessitat de reduir l’ús d’envasos de plàstic als mercats municipals, per això la campanya arribarà també l’1 de desembre (10 h) al Mercat Singuerlín i el 3 de desembre (11 h) al Mercat del Fondo, amb el repartiment de bosses ecològiques a la ciutadania.

El 40% del plàstic que es produeix es destina a la producció d’envasos que es converteixen en residus en menys d’un mes. Cada minut es venen 1 milió d’ampolles de plàstic al món. Això té un impacte directe en l’esgotament de recursos naturals, la contaminació de l’entorn natural i en les emissions de CO2 derivades de la producció i de la gestió com de residus.

El juliol del 2021 es van prohibir a Europa els plats, coberts, canyetes de begudes, bastonets de plàstic, pals de globus, etc.

Per a fugir dels plàstics als mercats:

  • Trieu aliments que no tinguin embolcall de plàstic.
  • No accepteu bosses de plàstic a les parades.
  • Feu servir bosses reutilitzables o recupereu el carro de la compra o el cistell.
  • Compreu productes a granel amb envasos reutilitzables tipus carmanyola o bosses de reixeta.
     


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

S'inicia la tramitació per triplicar el pressupost destinat a la inspecció del servei de neteja i recollida de residus. L’objectiu és augmentar les inspeccions setmanals, de 600 a 1.800, monitorar el servei i aplicar-hi millores en temps real i automatitzar la gestió d’incidències.

Notícia

Aquest 2023 s’hi han implicat un total de 24 entitats i part del veïnat, amb més de 333 persones als 5 districtes, el doble de participants que l’any anterior. Un total de 2.671 kg de taronges s’han transformat en melmelada de taronja amarga i s'han convertit en 11.000 pots de 160g. També s’han organitzat 18 tallers sobre sostenibilitat, emergència climàtica i aprofitament alimentari amb la participació de 300 persones d’11 associacions i entitats.

Notícia

Una recerca, liderada per la Universitat Autònoma de Madrid i la Universitat d’Alcalá de Henares, ha revelat la presència de microplàstics a l’aigua potable de diverses ciutats espanyoles, tot i que en concentracions que suposen un risc insignificant per a la salut humana. Barcelona destaca com una de les ciutats on es poden trobar rastres d’aquests materials a l’aigua de l’aixeta.

Butlletí