Torna la campanya de reducció de plàstic als mercats municipals a Santa Coloma de Gramenet

20/11/2022 - 12:00
Imatge de la presentació de la campanya 2021

Imatge de la presentació de la campanya 2021

Dilluns 21 de novembre es farà al Mercat Sagarra de Santa Coloma de Gramenet un primer recordatori de la necessitat de reduir els usos dels envasos de plàstic.

El dilluns 21 de novembre (10:30 h) s’inicia al Mercat Sagarra un recordatori de la campanya municipal de conscienciació ciutadana per a la reducció dels usos del plàstic que ha estat vigent en el darrer any.

Sota el lema “A Santa Coloma, fugim dels plàstics” es vol insistir en la necessitat de reduir l’ús d’envasos de plàstic als mercats municipals, per això la campanya arribarà també l’1 de desembre (10 h) al Mercat Singuerlín i el 3 de desembre (11 h) al Mercat del Fondo, amb el repartiment de bosses ecològiques a la ciutadania.

El 40% del plàstic que es produeix es destina a la producció d’envasos que es converteixen en residus en menys d’un mes. Cada minut es venen 1 milió d’ampolles de plàstic al món. Això té un impacte directe en l’esgotament de recursos naturals, la contaminació de l’entorn natural i en les emissions de CO2 derivades de la producció i de la gestió com de residus.

El juliol del 2021 es van prohibir a Europa els plats, coberts, canyetes de begudes, bastonets de plàstic, pals de globus, etc.

Per a fugir dels plàstics als mercats:

  • Trieu aliments que no tinguin embolcall de plàstic.
  • No accepteu bosses de plàstic a les parades.
  • Feu servir bosses reutilitzables o recupereu el carro de la compra o el cistell.
  • Compreu productes a granel amb envasos reutilitzables tipus carmanyola o bosses de reixeta.
     


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

El projecte ‘Economia circular comunitària’ sensibilitza sobre la importància d'introduir petits canvis en els nostres hàbits de consum com gestionar els residus o comprar productes de proximitat.

Notícia

La presentació de la Declaració Futur sense Tòxics, impulsada per Rezero i amb més de setanta adhesions de professionals dels àmbits de la recerca i de la salut, obté una àmplia repercussió mediàtica.

Notícia

Prop de 60 persones participen en la darrera jornada del Compromís Barcelona Plàstic Zero, on es van compartir bones pràctiques i diferents organitzacions de la ciutat van poder teixir aliances entre elles. L'Ajuntament de Barcelona ofereix una reducció del preu públic de recollida de residus comercials en cas d'aplicar accions de reducció o eliminació dels plàstics d'un sol ús.

Butlletí