Tercera i última jornada per debatre sobre la gestió local del preu de l’aigua

La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat continua el seu treball per una gestió més eficient de l’aigua
Font: Xarxa Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat
18/05/2009 - 00:00
Aquest dimarts 19 de maig de 2009 es realitzarà la darrera jornada del cicle: Fortaleses i debilitats de la gestió local del preu de l'aigua, que aquest cop tractarà sobre "La comunicació als ciutadans sobre la gestió de l'aigua i el seu preu"

L'aigua és un recurs escàs i preuat, fruit, en bona part, d'una mala gestió dels recursos hídrics disponibles durant força temps. Per tant, cal promoure una gestió eficient del recurs -una nova cultura de l'aigua-, és a dir, un nou model de gestió i consum d'aigua basat en els principis de moderació, eficiència, estalvi i reutilització.

Però ens trobem en un moment de canvi d'hàbits molt important, en referència a la reducció del consum domèstic d'aigua potable, el que suposa una clara repercussió econòmica en el servei d'abastament i en l'estructura tarifaria que cal tenir en compte. Davant una reducció del consum generalitzada, i en especial davant una reducció dels consums sumptuaris o no necessaris, només poden ser més eficients en la gestió econòmica i/o augmentar les tarifes per poder cobrir els costos del servei d'abastament d'aigua.

Caldrà doncs, explicar als nostres veïns i veïnes els perquès dels imports de les tarifes si és que les hem d'augmentar, i encara que no fos així... què estem explicant als ciutadans sobre la gestió del cicle de l'aigua? Com ho estem explicant des de les administracions? Com expliquem els costos associats al servei d'abastament? S'entén el rebut de l'aigua?

Prèviament a la jornada, s'ha preparat un Dossier de treball, enviat prèviament per correu electrònic als inscrits, que de forma molt sintètica i ràpida, intenta posar sobre la taula la diversitat de campanyes, informació apareguda en mitjans de comunicació i models de facturació existents, per finalment estimular amb algunes propostes de debat.

Més informació: Consulteu el programa de la jornada

Relacionats

Acte
15/02/2024 - 00:00
Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Acte
31/01/2024 - 10:00
CaixaForum Macaya (Passeig Sant Joan, 108, Barcelona)
Acte
01/12/2023 - 09:45
Auditori de l'FMC: Via Laietana, 33 6è 1a Barcelona

Butlletí