Tarragona audita energèticament les seves escoles

12/06/2017 - 21:27

La Fundació Tarragona Smart Mediterranean City, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona i l’Institut Municipal d’Educació i Treball (IMET) ha iniciat un projecte pel qual realitzarà auditories energètiques a les escoles públiques de la ciutat. Gràcies al patrocini de l’empresa SECE, enguany l’actuació s’efectuarà a tres escoles de Tarragona.

Els equipaments educatius suposen un 40% del total del consum energètic que té l’Ajuntament de Tarragona, és per aquest motiu que s’emmarca dins els eixos prioritaris de la Fundació Tarragona Smart. L’objectiu és contribuir a la millora de l’eficiència energètica i al nivell de confort i qualitat de vida dels ciutadans, en aquest cas dels alumnes i professors a les aules.

El projecte consta de dues fases. A la primera fase, que és la que es durà a terme enguany, s’analitzarà el comportament de l’edifici i les seves instal·lacions. També s’estudiaran les dades de la factura energètica i d’aigua amb la finalitat de detectar el potencial de millora de l’eficiència, així com realitzar una proposta d’actuacions de millora amb les inversions associades i el seu període de retorn.

En una segona fase es pretén realitzar un projecte pedagògic que involucri els docents, altres treballadors de l’escola i alumnes. Estaria enfocat a formació sobre l’ús de l’energia i l’aigua, a més de planificar accions que permetin mitjançant indicadors avaluar la millora aconseguida. L’objectiu és definir un pla estratègic d’acció implementable a totes les escoles del territori.

Reportatge al minut 17:33.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Amb l'objectiu d'impulsar la biomassa com una alternativa de producció d'energia, la Diputació va organitzar jornades formatives arreu de la demarcació.

Notícia

Representants dels municipis de Cambrils, Vila-seca i Salou i dels consells comarcals del Baix Camp i del Tarragonès han assistit enguany, per primer cop, al Ple de la Taula de la Pobresa Energètica de Tarragona i Reus. De les dades presentades pels ajuntaments de Tarragona i Reus, se'n conclou que, amb els canvis recents en la normativa estatal, continuen les dificultats d'accés al bo social en la factura de la llum, tot i que ara més famílies se’n poden beneficiar.

Notícia

L’Ajuntament de Tarragona disposa dels primers vehicles 100 % elèctrics. Recentment es van adquirir de dos vehicles híbrids que es van adscriure als serveis tècnics municipals de Territori i al Laboratori. Els cotxes elèctrics s’han adquirit a través de l’Associació Catalana de Municipis (ACM).

Butlletí