Sitges celebra Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura amb una pedalada i bus urbà gratuït

Font: Ajuntament de Sitges
08/10/2013 - 00:00

Sitges ha celebrat diumenge la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura amb dues propostes: una pedalada i la gratuïtat del servei de bus urbà. Sota el lema "Aire net. Fes el pas", la pedalada va reunir 52 persones que van recórrer 6'2 quilòmetres pel camí pedalable dels Colls Miralpeix. Tots els ciclistes van finalitzar un recorregut més esportiu, dinàmic i exigent que el Passeig de la Ribera, però que va ser apte per a participants de totes les edats. Un dels objectius de la Regidoria de Medi Ambient era donar a conèixer aquest tram, que ha estat millorat darrerament i que forma part d'un projecte que uneix els municipis de Vilanova, Sitges i Sant Pere de Ribes amb un camí pedalable. 

Si el mateix recorregut s'hagués fet en cotxe, les conseqüències ambientals haguessin estat ben diferents. Amb aquest acte de conscienciació s'ha evitat l'emissió a l'atmosfera de 193'44 grams d'òxid de Nitrogen (NOx), que faciliten la destrucció de la capa d'Ozó i formen part tant de la pluja àcida com del núvol de contaminació que es forma a sobre de les ciutats (smog). També s'ha evitat l'emissió de 16'12 grams de partícules tòxiques inorgàniques (PM10) que són especialment nocives per a la salut, contribuint a que es generin malalties respiratòries. A més, aquestes partícules poden contenir algun compost orgànic cancerigen.  

La regidora de Urbanisme, Medi Ambient i Habitatge, Elena Redondo, ha valorat positivament la pedalada. És important la conscienciació sobre l'estalvi en les emissions de gasos contaminants perquè entre tots podem afavorir a mantenir el nostre món més net i saludable".

La pedalada va finalitzar amb el sorteig d'un monocicle, cedit per Motos Viñola.

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura també es va celebrar diumenge amb la gratuïtat de l'autobús urbà. L'objectiu era que els ciutadans coneguin les possibilitats d'aquest mitjà de transport, a l'hora que es consciencia la població que cal avançar en la utilització de serveis de transport públics, per disminuir la presència de cotxes al municipi. El transport compartit és un element indispensable per frenar el canvi climàtic i la contaminació ambiental.

Municipis: 

Relacionats

Acte
26/11/2021 - 00:00
A Can Falç de Mar, Passeig de la Ribera 12. Sitges
Article

El Centre d’Estudis del Mar de Sitges, l’equipament d’educació ambiental de la Diputació de Barcelona situat al passeig Marítim d’aquesta població del Garraf, ha ampliat part de les seves instal·lacions amb la renovació de l’Aula de la natura, un espai per desenvolupar-hi tallers i cursos per a escolars i públic en general sobre l’ecosistema marí de les Costes del Garraf.

Butlletí