Sitges celebra Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura amb una pedalada i bus urbà gratuït

Font: Ajuntament de Sitges
08/10/2013 - 00:00

Sitges ha celebrat diumenge la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura amb dues propostes: una pedalada i la gratuïtat del servei de bus urbà. Sota el lema "Aire net. Fes el pas", la pedalada va reunir 52 persones que van recórrer 6'2 quilòmetres pel camí pedalable dels Colls Miralpeix. Tots els ciclistes van finalitzar un recorregut més esportiu, dinàmic i exigent que el Passeig de la Ribera, però que va ser apte per a participants de totes les edats. Un dels objectius de la Regidoria de Medi Ambient era donar a conèixer aquest tram, que ha estat millorat darrerament i que forma part d'un projecte que uneix els municipis de Vilanova, Sitges i Sant Pere de Ribes amb un camí pedalable. 

Si el mateix recorregut s'hagués fet en cotxe, les conseqüències ambientals haguessin estat ben diferents. Amb aquest acte de conscienciació s'ha evitat l'emissió a l'atmosfera de 193'44 grams d'òxid de Nitrogen (NOx), que faciliten la destrucció de la capa d'Ozó i formen part tant de la pluja àcida com del núvol de contaminació que es forma a sobre de les ciutats (smog). També s'ha evitat l'emissió de 16'12 grams de partícules tòxiques inorgàniques (PM10) que són especialment nocives per a la salut, contribuint a que es generin malalties respiratòries. A més, aquestes partícules poden contenir algun compost orgànic cancerigen.  

La regidora de Urbanisme, Medi Ambient i Habitatge, Elena Redondo, ha valorat positivament la pedalada. És important la conscienciació sobre l'estalvi en les emissions de gasos contaminants perquè entre tots podem afavorir a mantenir el nostre món més net i saludable".

La pedalada va finalitzar amb el sorteig d'un monocicle, cedit per Motos Viñola.

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura també es va celebrar diumenge amb la gratuïtat de l'autobús urbà. L'objectiu era que els ciutadans coneguin les possibilitats d'aquest mitjà de transport, a l'hora que es consciencia la població que cal avançar en la utilització de serveis de transport públics, per disminuir la presència de cotxes al municipi. El transport compartit és un element indispensable per frenar el canvi climàtic i la contaminació ambiental.

Municipis: 

Relacionats

Acte
02/08/2020 - 10:00
09/08/2020 - 10:00
Centre d'Estudis del Mar, Sitges
Notícia
També es detecta Corriol camanegre a Cubelles

El Corriol petit (Charadrius dubius), un tipus d’ocell catalogat com a espècie protegida d'interès especial, ha nidificat per primera vegada a les dunes de la Platja de Les Botigues de Sitges durant el confinament.

Article

Mou-te pel zero! és una campanya impulsada per l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú conjuntament amb Go Zero Waste amb l’objectiu de promoure la reducció de residus i el comerç local a través de reptes a l’abast de tothom.

Butlletí