Sitges aprova un paquet de mesures per regular el soroll

Font: Ajuntament de Sitges
25/11/2014 - 00:00

Sitges compta a partir d'ara amb una nova ordenança que regula el soroll i les vibracions del municipi. El ple de l'Ajuntament ha aprovat aquest 24 de novembre per unanimitat la nova eina que contempla els instruments jurídics i tècnics necessaris perquè es pugui donar una resposta adequada vers la contaminació acústica i els problemes de convivència veïnal que poden arribar a generar. L'ordenança regula instal·lacions, maquinària, projectes de construcció, relacions de veïnat, comportament ciutadà, o activitat de caràcter públic o privat, susceptibles de generar contaminació acústica.

La regidora de Medi Ambient, Elena Redondo, va explicar que "la mesura era necessària per posar solució a diverses zones on cal equilibrar el descans dels veïns amb l'activitat d'oci nocturn. Per això, aquest govern porta mesos treballant un text que ara recull tot el marc normatiu, atenent tant els aspectes reclamats pel sector econòmic com les demandes dels veïns".

A més l'Ajuntament ha aprovat l'actualització del Mapa de capacitat acústica que classifica el municipi en diferents zones, tenint en compte els termes establerts als estudis tècnics redactats pel Laboratori d'Enginyeria Acústica i Mecànica de la Universitat Politècnica de Catalunya. Un altre instrument aprovat pel ple per disminuir el soroll a l'exterior, és la declaració de la zona acústica de règim especial (ZARE), del pla de mesures bàsiques i de les al·legacions presentades al pla. Els carrers inclosos en aquesta denominació de mesures especials són 1r de Maig, Santa Tecla, Plaça Indústria, Marquès de Montroig, Joan Tarrida i Bonaire. Entre les mesures, es contempla la instal·lació de limitadors de so i regulacions d'aspectes tècnics dels locals o mesures d'aïllament acústic a les vivendes.

Aquestes mesures també comporten un enduriment del règim sancionador per als establiments que incompleixin la normativa amb multes que poden arribar als 300.000€  en els casos d'incompliments més greus.

Municipis: 

Relacionats

Acte
26/11/2021 - 00:00
A Can Falç de Mar, Passeig de la Ribera 12. Sitges
Article

El Centre d’Estudis del Mar de Sitges, l’equipament d’educació ambiental de la Diputació de Barcelona situat al passeig Marítim d’aquesta població del Garraf, ha ampliat part de les seves instal·lacions amb la renovació de l’Aula de la natura, un espai per desenvolupar-hi tallers i cursos per a escolars i públic en general sobre l’ecosistema marí de les Costes del Garraf.

Butlletí