S'inicia la Taula de treball pel canvi climàtic de Parets del Vallès

Font: Ajuntament de Parets del Vallès

18/03/2020 - 22:17

L'acte, presentat pel periodista Joaquim Elcacho, va comptar amb la presència de Martí Boada, científic ambiental i geògraf, i la participació del públic assistent, per consensuar un seguit de propostes destinades a lluitar contra el canvi climàtic.

El 30 de setembre de 2019, la Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Parets del Vallès pren l'acord d'establir els compromisos polítics, normatives i recursos necessaris per garantir reduccions de gasos amb efecte hivernacle del 50% en les emissions de CO2 respecte a les preindustrials abans del 2030, i assolir el balanç net zero no més tard del 2040.

Atenent a aquestes necessitats, l'Ajuntament de Parets del Vallès, a través de l'Escola de la Natura, ha creat una taula de treball on, a més de la institució municipal, estarà representada la població, a través de particulars, especialistes en temàtiques ambientals, empreses, així com els diferents agents socials o qualsevol persona que vulgui aportar propostes, totes elles encaminades a agilitzar un procés participatiu i de reflexió.

Tot això derivarà en el compromís per part de l'Ajuntament en l'execució de les mesures acordades. En definitiva, un espai on es posi en valor les iniciatives sobre que pot fer cada persona per contribuir a aturar el canvi climàtic i estudiar la transformació dels equipaments municipals en espais sostenibles.

En cadascuna de les sessions monogràfiques hi seran presents regidors i tècnics de l'ajuntament, que tinguin com a competència els diferents temes a tractar, així com convidats d'altres administracions.

Els objectius són exposar, debatre i plantejar actuacions de les diferents problemàtiques ambientals que afecten al nostre municipi.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Parets ha presentat el projecte Transformem els Patis. La iniciativa té l’objectiu de transformar els patis de les escoles públiques d'infantil i primària en espais més educatius i naturalitzats i de fer-ho amb la implicació de tota la comunitat.

Notícia

La Declaració de Mollet fa una crida a que totes les ciutats del món implementin la velocitat màxima de 30 km/h, en base “a l’evidència existent” de la menor afectació en les lesions en un impacte a menys velocitat. Es tracta del text de consideracions i compromisos de les ponències i les taules rodones del III Congreso Internacional para Profesionales de la Seguridad y la Educación Vial, que la ciutat ha acollit aquest novembre. Experts que han participat al certamen han assegurat que Mollet és un model a seguir en la reducció de l’accidentalitat i l’educació viària.

Article

En concret, durant el 2020 es van emetre 2,7 milions de tones de CO2, mentre que el 2019 van ser 3,6. D’aquesta quantitat, 330.090 tones corresponen a l’estalvi de consum energètic, tant el domèstic, l’industrial com el comercial i de serveis. Una baixada, no estructural, que ha ajudat a assolir el 42% dels compromisos de reducció fixats per a l’any 2030. Aquestes són unes de les principals dades de l’Informe de l’emergència climàtica a Barcelona 2020.

Butlletí