S'inicia la Taula de treball pel canvi climàtic de Parets del Vallès

Font: Ajuntament de Parets del Vallès

18/03/2020 - 22:17

L'acte, presentat pel periodista Joaquim Elcacho, va comptar amb la presència de Martí Boada, científic ambiental i geògraf, i la participació del públic assistent, per consensuar un seguit de propostes destinades a lluitar contra el canvi climàtic.

El 30 de setembre de 2019, la Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Parets del Vallès pren l'acord d'establir els compromisos polítics, normatives i recursos necessaris per garantir reduccions de gasos amb efecte hivernacle del 50% en les emissions de CO2 respecte a les preindustrials abans del 2030, i assolir el balanç net zero no més tard del 2040.

Atenent a aquestes necessitats, l'Ajuntament de Parets del Vallès, a través de l'Escola de la Natura, ha creat una taula de treball on, a més de la institució municipal, estarà representada la població, a través de particulars, especialistes en temàtiques ambientals, empreses, així com els diferents agents socials o qualsevol persona que vulgui aportar propostes, totes elles encaminades a agilitzar un procés participatiu i de reflexió.

Tot això derivarà en el compromís per part de l'Ajuntament en l'execució de les mesures acordades. En definitiva, un espai on es posi en valor les iniciatives sobre que pot fer cada persona per contribuir a aturar el canvi climàtic i estudiar la transformació dels equipaments municipals en espais sostenibles.

En cadascuna de les sessions monogràfiques hi seran presents regidors i tècnics de l'ajuntament, que tinguin com a competència els diferents temes a tractar, així com convidats d'altres administracions.

Els objectius són exposar, debatre i plantejar actuacions de les diferents problemàtiques ambientals que afecten al nostre municipi.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Reportatge
COP28. Un reportatge d'UNICEF

Com conscienciar els nens i nenes amb esperança i optimisme.

Notícia

Els 15 projectes de les Subvencions pel Clima d’enguany es van donar a conèixer en una jornada on van poder fer contactes entre les persones referents i treballar plegades per construir una ciutat més sostenible.
 

Notícia
COP28

Els esforços per limitar l'escalfament a 1,5 °C estan fracassant en tots els sentits, i els avenços recents realitzats en tots els indicadors, excepte les vendes de cotxes elèctrics, estan molt endarrerits en el ritme i l'escala necessaris per abordar la crisi climàtica, segons l'informe State of Climate Action 2023.

Butlletí