S'inicia la Taula de treball pel canvi climàtic de Parets del Vallès

Font: Ajuntament de Parets del Vallès

18/03/2020 - 22:17

L'acte, presentat pel periodista Joaquim Elcacho, va comptar amb la presència de Martí Boada, científic ambiental i geògraf, i la participació del públic assistent, per consensuar un seguit de propostes destinades a lluitar contra el canvi climàtic.

El 30 de setembre de 2019, la Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Parets del Vallès pren l'acord d'establir els compromisos polítics, normatives i recursos necessaris per garantir reduccions de gasos amb efecte hivernacle del 50% en les emissions de CO2 respecte a les preindustrials abans del 2030, i assolir el balanç net zero no més tard del 2040.

Atenent a aquestes necessitats, l'Ajuntament de Parets del Vallès, a través de l'Escola de la Natura, ha creat una taula de treball on, a més de la institució municipal, estarà representada la població, a través de particulars, especialistes en temàtiques ambientals, empreses, així com els diferents agents socials o qualsevol persona que vulgui aportar propostes, totes elles encaminades a agilitzar un procés participatiu i de reflexió.

Tot això derivarà en el compromís per part de l'Ajuntament en l'execució de les mesures acordades. En definitiva, un espai on es posi en valor les iniciatives sobre que pot fer cada persona per contribuir a aturar el canvi climàtic i estudiar la transformació dels equipaments municipals en espais sostenibles.

En cadascuna de les sessions monogràfiques hi seran presents regidors i tècnics de l'ajuntament, que tinguin com a competència els diferents temes a tractar, així com convidats d'altres administracions.

Els objectius són exposar, debatre i plantejar actuacions de les diferents problemàtiques ambientals que afecten al nostre municipi.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El Ple de l'ajuntament de Sant Celoni va aprovar, en la darrera sessió del Ple celebrada el passat 30 de gener, una moció en la que reconeix l'estat d'emergència climàtica i proposa tot un seguit d'accions destinades a combatre'l, alguns en l'horitzó del 2030, i d'altres en aquest mateix mandat o en l'horitzó del 2030.

Notícia

Sant Fost va declarar l'emergència climàtica en la sessió plenària del passat mes d'octubre. Entre les principals propostes, el municipi va acordar reduir els residus generats per l'Ajuntament, eliminant els envasos i gots de plàstic, i fer ús de paper reciclat.

Notícia
Des de l'1 de gener del 2020

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha formalitzat el seu compromís en la lluita contra la crisi climàtica signant el Manifest per a la Declaració de l’Emergència Climàtica a Mollet a partir de l’1 de gener de 2020. L’equip de govern defensa que aquest document, que ha rebut contribucions i el suport de tots els grups municipals i parteix d’un compromís públic i compartit, és prou ampli perquè totes les sensibilitats polítiques es trobin representades en el que sens dubte és un repte de transcendència global.

Butlletí