Set famílies santcugatenques es posen a prova per reduir la petjada de carboni

Font: Cugat Mèdia i ConnectiCat

12/11/2019 - 08:00
 

Al gener comença la segona fase del projecte amb la qual es vol arribar a 500 famílies a través d'una plataforma 'online'

Moderar la temperatura de casa i millorar-ne els tancaments, menjar en plat únic i reduir el consum de carn vermella i donar o vendre allò que ja no es necessita són algunes de les accions quotidianes que minven la petjada mediambiental de les persones. Un estudi d'àmbit internacional, anomenat Sustainable Lifestyles Accelerator (SLA) i en el qual participen set famílies de Sant Cugat comptabilitza el carboni que emetem els ciutadans i aporta consells per reduir-lo amb un petit canvi d'hàbits.

De mitjana, els participants de la ciutat han aconseguit baixar en pocs mesos prop d'un 20% les emissions de CO2.Els participants s'han sotmès primer a una enquesta per avaluar l'impacte ecològic del seu estil de vida i han rebut pautes per minimitzar-lo. Una experiència que ha servit, sobretot, per prendre consciència de les emissions que generen totes i cadascuna de les accions del dia a dia. L'informe se centra en cinc grans àrees: l'habitatge, l'alimentació, la mobilitat, el consum i el lleure. Un dels participants, Ignasi Bonet, assegura que no els ha suposat un gran canvi, sinó més aviat ser 'més meticulosos' en alguns hàbits. De la seva banda, l'investigador i impulsor del projecte, Torsten Masseck, explica que la intenció és passar d'una emissió de 10 tones de CO2 per persona i any a tres el 2030 i a una el 2050

El projecte entrarà al gener a la segona fase amb una plataforma 'online' per a què l'estudi s'amplïi a 500 famílies de la ciutat. L'objectiu és traspassar la investigació i arribar a canviar el model de vida de 10.000 famílies dels set països que hi participen per lluitar contra el canvi climàtic a través dels hàbits i poder, així, limitar l'augment de temperatura de la terra a un grau i mig d'aquí a l'any 2050. 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i Sant Cugat Empresarial han ofert una sessió informativa amb una quinzena d'empreses per animar-les a sumar-se al projecte d'aigües regenerades de l'AMB.

Article

Terrassa se suma a la crida d'Eurocities per treballar per una cultura més sostenible i més inclusiva

Notícia

L'EMD espera estalviar entre el 60 i el 70% en la factura de la llum

Butlletí