Set famílies santcugatenques es posen a prova per reduir la petjada de carboni

Font: Cugat Mèdia i ConnectiCat

12/11/2019 - 08:00
 

Al gener comença la segona fase del projecte amb la qual es vol arribar a 500 famílies a través d'una plataforma 'online'

Moderar la temperatura de casa i millorar-ne els tancaments, menjar en plat únic i reduir el consum de carn vermella i donar o vendre allò que ja no es necessita són algunes de les accions quotidianes que minven la petjada mediambiental de les persones. Un estudi d'àmbit internacional, anomenat Sustainable Lifestyles Accelerator (SLA) i en el qual participen set famílies de Sant Cugat comptabilitza el carboni que emetem els ciutadans i aporta consells per reduir-lo amb un petit canvi d'hàbits.

De mitjana, els participants de la ciutat han aconseguit baixar en pocs mesos prop d'un 20% les emissions de CO2.Els participants s'han sotmès primer a una enquesta per avaluar l'impacte ecològic del seu estil de vida i han rebut pautes per minimitzar-lo. Una experiència que ha servit, sobretot, per prendre consciència de les emissions que generen totes i cadascuna de les accions del dia a dia. L'informe se centra en cinc grans àrees: l'habitatge, l'alimentació, la mobilitat, el consum i el lleure. Un dels participants, Ignasi Bonet, assegura que no els ha suposat un gran canvi, sinó més aviat ser 'més meticulosos' en alguns hàbits. De la seva banda, l'investigador i impulsor del projecte, Torsten Masseck, explica que la intenció és passar d'una emissió de 10 tones de CO2 per persona i any a tres el 2030 i a una el 2050

El projecte entrarà al gener a la segona fase amb una plataforma 'online' per a què l'estudi s'amplïi a 500 famílies de la ciutat. L'objectiu és traspassar la investigació i arribar a canviar el model de vida de 10.000 famílies dels set països que hi participen per lluitar contra el canvi climàtic a través dels hàbits i poder, així, limitar l'augment de temperatura de la terra a un grau i mig d'aquí a l'any 2050. 

Categories: 

Relacionats

Notícia
L'Ajuntament subvencionarà el 50% per la compra de bicicletes, elèctriques incloses

Sant Cugat obre 42 línies de subvencions per lluitar contra el canvi climàtic. L’objectiu és alinear l’actuació municipal amb la ciutadania i potenciar l’estratègia davant la lluita contra el canvi climàtic.

Notícia
Vistiplau del ple a la 'Declaració d'Emergència Climàtica'

Amb aquesta Declaració, la ciutat reconeix l'absoluta necessitat de mantenir l'escalfament global per sota d'1,5 graus centígrads, un repte que haurà de passar, durant la pròxima dècada, per reduir de manera dràstica els nivells d'emissió. La declaració reconeix l'eco-dependència i interdependència de la nostra espècie i assenyala una situació de col·lapse. L'Ajuntament inclou un pla d'acció i un procés de compromís ciutadà per adherir-se al document.

Notícia

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha explicat que el govern local té "la voluntat i el compromís absolut" d'aplicar aquesta mesura, però que la redacció d'una nova ordenança, que encara s'ha d'aprovar definitivament, i la pandèmia han endarrerit la seva posada en marxa. 

Butlletí