S’engega una campanya per fomentar la recollida selectiva de la matèria orgànica a El Vendrell

08/06/2018 - 08:25

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament del Vendrell engega una campanya per al foment de la recollida selectiva de la matèria orgànica.

Com a prova pilot, dues informadores sobre la gestió de residus, que estan contractades mitjançant un pla d’ocupació, faran enquestes als veïns i veïnes del barri del Puig per saber si reciclen o no, els informaran sobre els serveis que ofereix l'Ajuntament (per exemple, la recollida de mobles) i els donaran un cubell per poder fer la recollida selectiva de la matèria orgànica.


 

Relacionats

Notícia

Al marró, només l’orgànica. Aquest és el lema de la nova campanya que impulsa l’Ajuntament de Rubí amb l’objectiu de perfeccionar la recollida de la fracció orgànica. Amb aquesta iniciativa es pretén conscienciar la ciutadania que cal reduir la presència de residus impropis ─tots aquells que es llencen a un contenidor que no correspon─ al contenidor marró. I és que aquesta barreja provoca uns costos ambientals i econòmics que afecten a tothom.

Notícia

Es tracta de nous bujols de color marró que substitueixen els existents fins ara i que incorporen una portella per tal que només pugui entrar la bossa que contingui matèria orgànica. Aquest limitador d'entrada, permet reduir de manera significativa el grau de residus impropis que de manera sovintejada els ciutadans barregen am l'orgànica. La mesura possibilitarà seguir augmentant la qualitat del material recollit en el contenidor de matèria orgànica, que esdevé la fracció més representativa de la producció de residus, amb un volum 1.300 tones recollides a l'any a Palamós. 

Notícia

L'Ajuntament de El Vendrell continuarà insistint en facilitar informació a la ciutadania del fet que els abocaments incívics suposen una mala imatge, un impacte al medi i un cost econòmic extraordinari per a tothom. Per tant, a les illes de contenidors es posaran uns adhesius amb el missatge “El teu carrer no és un abocador” amb informació sobre els serveis de recollida d’andròmines i poda.

Butlletí