Seat acollirà el parc fotovoltaic més gran de la indústria de l'automoció a Europa

Font: Ajuntament de Martorell

25/01/2011

La planta de Seat a Martorell ha enllestit la primera fase del projecte "Seat al sol" amb l'engegada de dues plantes fotovoltaiques que produiran 6 milions de kWh anuals d'energia elèctrica neta. Durant el primer any de funcionament, aquestes dues plantes generaran molta més energia que la que han consumit els enllumenats nadalencs de Madrid i Barcelona conjuntament. Els més de 20.000 panells solars instal·lats en una superfície total de 135.000 m2, sobre les cobertes dels tallers i les carpes d'emmagatzematge provisional de vehicles, aconsegueixen una potència nominal conjunta de 4MW per a aquesta primera fase.  L'execució d'aquesta primera fase ha suposat una inversió de 17 milions d'euros.

Es volen reduir 2.800 tones de CO2 anuals.
Amb aquest projecte, la planta de Seat a Martorell destaca que vol aportar importants beneficis ambientals, alhora que contribuir a la reducció de 2.800 tones en emissions de CO2 anuals. Durant els exercicis 2011 i 2012 es posaran en servei noves fases fins a culminar la que serà la major instal·lació fotovoltaica de la indústria de l'automoció a Europa.

"Seat al Sol" contempla un total de sis plantes fotovoltaiques sobre una superfície de 320.000 m2 i una potència instal·lada de 10,6 MW. La companyia comptarà amb la capacitat de generar més de 13 milions de kWh anuals d'electricitat neta, xifra que equival al consum elèctric de 3.000 llars espanyoles, a més de contribuir a la reducció de 6.200 tones d'emissions de CO2.

Relacionats

Notícia

Ecovidrio i la Unió Esportiva Santboiana van impulsar des de mitjans de febrer la campanya a 'Aquest partit el guanyem nosaltres', per reciclar el pes del primer equip del club en envasos de vidre.

Notícia
Màxima qualificació energètica a l’Escola Bressol

Màxima qualificació energètica a l’Escola Bressol

L’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat amb la col·laboració de l’AMB (Àrea Metropolitana de Barcelona), ha realitzat el tràmit de certificació energètica de quatre dels equipaments municipals: la Casal de Cultura, l'Ajuntament, l’Esplai i l’Escola Bressol Municipal.

Acte
14/03/2020 - 09:00
Cornellà de Llobregat

Butlletí