Seat acollirà el parc fotovoltaic més gran de la indústria de l'automoció a Europa

Font: Ajuntament de Martorell

25/01/2011

La planta de Seat a Martorell ha enllestit la primera fase del projecte "Seat al sol" amb l'engegada de dues plantes fotovoltaiques que produiran 6 milions de kWh anuals d'energia elèctrica neta. Durant el primer any de funcionament, aquestes dues plantes generaran molta més energia que la que han consumit els enllumenats nadalencs de Madrid i Barcelona conjuntament. Els més de 20.000 panells solars instal·lats en una superfície total de 135.000 m2, sobre les cobertes dels tallers i les carpes d'emmagatzematge provisional de vehicles, aconsegueixen una potència nominal conjunta de 4MW per a aquesta primera fase.  L'execució d'aquesta primera fase ha suposat una inversió de 17 milions d'euros.

Es volen reduir 2.800 tones de CO2 anuals.
Amb aquest projecte, la planta de Seat a Martorell destaca que vol aportar importants beneficis ambientals, alhora que contribuir a la reducció de 2.800 tones en emissions de CO2 anuals. Durant els exercicis 2011 i 2012 es posaran en servei noves fases fins a culminar la que serà la major instal·lació fotovoltaica de la indústria de l'automoció a Europa.

"Seat al Sol" contempla un total de sis plantes fotovoltaiques sobre una superfície de 320.000 m2 i una potència instal·lada de 10,6 MW. La companyia comptarà amb la capacitat de generar més de 13 milions de kWh anuals d'electricitat neta, xifra que equival al consum elèctric de 3.000 llars espanyoles, a més de contribuir a la reducció de 6.200 tones d'emissions de CO2.

Relacionats

Acte
02/12/2019
Davant del Mercat municipal de Viladecans
Notícia
El centre de la ciutat es tancarà al trànsit per reduir-hi la contaminació i crear-hi espais de passeig

El barri de Vila Vella de Sant Vicenç dels Horts es convertirà en una gran zona de vianants a partir del desembre gràcies a un projecte conjunt de l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). El procés de conversió en zona de vianants es farà en dues fases i servirà per delimitar el centre de la ciutat com a zona de baixa emissió, la qual cosa permetrà reduir-hi el volum de gasos contaminants. A més, s’hi guanyarà un gran espai de passeig i es dinamitzarà la zona amb una programació estable d’activitats al llarg de tot l’any.

Notícia

Sant Boi de Llobregat i Tarragona, a través de la companyia d'aigues EMATSA, han participat conjuntament amb els ajuntaments d'Alcobendas, Castelló, Paterna i Ermua a la "Agenda urbana i innovación sostenible".

Butlletí