Saps què menges, saps qui ho sembra, saps qui ho cobra?

Primera jornada de cooperatives de consum de productes ecològics i consum responsable a la Garrotxa
Redacció
05/09/2009 - 00:00

Menjar tomàquets que han estat fets a 6000 km d'aquí? Col·laborar amb projectes que malmeten el nostre entorn? Donar suport a iniciatives que exploten els treballadors? Ja fa temps que arreu del nostre territori consumidors responsables s'estan organitzant per conèixer la realitat del que mengen, adquireixen productes de qualitat sense intermediaris que garanteixen un preu just pel productor i pel consumidor i donen suport a projectes socialment justos.  Aquests consumidors formen part de cooperatives de consum de productes ecològics. Les cooperatives no només són un centre on el consumidor pot adquirir productes ecològics, no són una  botiga, sinó que van acompanyades del concepte 'consum responsable', l'antítesi de la tendència actual, en què domina el consumisme: la compra desenfrenada i sense sentit comú.  Són consumidors organitzats i compromesos amb una alimentació més sana i una producció agrària sostenible i respectuosa amb el medi ambient, que no comprometi les opcions de les generacions futures.

A la Garrotxa durant els últims anys s'han donat diferents iniciatives de grups de consum de productes ecològics seguint diferents models i formes de gestió. Per aquest motiu, la cooperativa de consum Rauta (ubicada a la Pinya) i el col·lectiu la Greda (que el proper octubre tenen previst començar a funcionar com a grup de consum) han organitzat aquest divendres 18 de setembre una jornada que pretén ser el primer pas perquè els grups de consum de la comarca s'organitzin en xarxa per tal de ser més i tenir més força com a consumidors/res responsables. Aquesta jornada vol ser doncs un acte de difusió per donar conèixer la realitat del model agroalimentari actual i el que són les cooperatives de consumidors/res, i comptarà amb la participació de productors i consumidors de la Garrotxa i fora de la comarca.  A més a més, aquest acte compta amb la col·laboració del Centre per la Sostenibilitat Territorial (CST), el qual una de les seves línies de treball és donar suport a iniciatives econòmiques per una nova cultura del territori a la comarca. La jornada tindrà lloc a Olot divendres 18 de setembre, al IMPC (c/Tomàs de Lorenzana, 15), i començarà a dos quarts de vuit del vespre.

Etiquetes: 
AdjuntMida
Image icon Cartell de la jornada50.86 KB

Relacionats

Opinió

La transició ecològica i la revolució digital que ens han venut potser no requereixen de combustibles fòssils, però sí d’ una quantitat descomunal de matèries primeres que, òbviament, són finites. Necessitem en molta abundància els anomenats minerals crítics, essencials pel progrés de la societat, entre els que destaquen disset elements químics: les terres rares. La Xina controla més del 60% de la seva producció i fins el 95% del seu processament.

Butlletí