Girona

Notícia

El proper dia 6 d’agost tindrà lloc l’experiència musical i visual Escape in the park, un esdeveniment organitzat per Contrast, B4Booking i Electrona, que amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, vol promoure i potenciar el parc com a espai cultural i ambiental.

Notícia

Girona iniciarà en els propers dies el procés per aplicar la recollida de residus porta a porta als barris de Sant Daniel i Campdorà.

Notícia
Un total de 838 fotografies han participat a l'edició 2015 del Concurs de Fotografia Naturalista que organitza l'Associació de Naturalistes de Girona (ANG), el que significa un augment de la participació del 30% respecte l'any anterior. En aquesta edició s'ha mantingut el format Instagram, que es va adoptar l'any passat amb l'objectiu d'aprofitar els beneficis de les noves tecnologies i facilitar la participació de totes les persones interessades en la fotografia naturalista, expertes o amateurs.
Notícia

Aquest 17 d'octubre s'ha celebrat la cursa de mitjans arreu de Catalunya, una comparativa cívica de cost econòmic, impacte ambiental i temps de viatge entre cotxe i transport públic. Emmarcada a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, es recrea un desplaçament urbà entre dos punts, o interurbà entre l'Ajuntament d'un municipi i la capital de demarcació, emprant, com a mínim dos participants: un en cotxe propi i l'altre en transport públic.

Notícia

Durant els darrers mesos l'ANG ha organitzat dos àpats populars d'aprofitament, una recollida de minves del camp, formacions i assessoraments a professionals per promoure la sensibilització de ciutadans, comerciants i restauradors envers la problemàtica del malbaratament alimentari. A través del web que ara presenten, La Manduca no caduca, pretenen captar fons per continuar realitzant accions per reduir el malbaratament alimentari.

Notícia
Quatre especialistes en temàtiques ambientals i tres cuiners amb experiències en estratègies anti-malbaratament estan realitzant les diferents sessions de formació d'aquest curs destinat a sensibilitzar i aportar eines de gestió al professionals de la restauració per tal de contribuir a l'aprofitament del recurs, tant dins el negoci com a nivell global.
Notícia

La campanya, impulsada per la Fundació ENT, l'Associació Naturalistes de Girona i Espai Ambiental, es realitza a l'àmbit de Catalunya i té per objectiu sensibilitzar la població sobre el malbaratament alimentari. La seva primera activitat s'ha realitzat el dia 16 d'abril, a Girona.

Notícia
Amb aquest premi, el Ministeri d'Agricultura Alimentació i Medi Ambient fa un reconeixement a la campanya per promocionar la bicicleta promoguda per l'Associació de Naturalistes de Girona (ANG), Mou-te en bici i l'Oficina Verda de la Universitat de Girona. La campanya Girona Cycle Sexy ja havia estat premiada per la Comissió Europea com a una de les 18 millors propostes europees de promoció de la mobilitat urbana sostenible
Notícia

Amb només un terç del menjar que es llença als EEUU, el Regne Unit i Europa, es podria evitar la desnutrició de totes les persones del món. Davant d'aquesta realitat, l'Associació de Naturalistes de Girona, amb el suport de l'Ajuntament entre d'altres, han engegat la campanya 'La manduca no caduca' per aconseguir que la ciutadania redueixi el malbaratament alimentari.