Sant Vicenç de Castellet celebra la sisena Setmana del Medi Ambient

Font: Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet
16/11/2010 - 00:00

Del 20 al 27 de novembre Sant Vicenç de Castellet ha programat la sisena Setmana del Medi Ambient. Entre els actes previstos destaca l'exposició interactiva 'Adéu Soroll' que ha cedit la Diputació de Barcelona, oberta a tothom, i que tots els escolars del municipi podran veure a l'IES Castellet durant deu dies. La mostra, que s'inaugurarà aquest diumenge 21 al vestíbul de l'institut, permet conèixer els fonaments bàsics del so, explica com pot afectar el soroll i la contaminació acústica a la qualitat de vida de les persones i la forma de combatre-la.

Els actes de la setmana començaran aquest dissabte 20 de novembre amb una visita guiada a la Finca Can Poc Oli per conèixer les activitats ambientals i les instal·lacions de l'Escola Agrària de Manresa. Continuaran el dimecres 24 amb un taller de reciclatge d'oli per aconseguir sabó a càrrec del Camp d'Aprenentatge del Bages i el Consorci del Bages per a la Gestió de Residus, on s'ensenyarà com convertir un residu en un recurs (per a aqueta activitat cal inscripció prèvia a l'Ajuntament)

Finalment, el dissabte 27 se celebrarà la tercera edició del Mercat de segona mà i intercanvi a la plaça de l'Ajuntament amb l'objectiu de reaprofitar productes i objectes en bon estat de conservació. La idea és que es pugui donar sortida a productes que encara poden servir abans d'acabar la seva vida útil. El mercat és obert a tothom i cal inscripció prèvia a l'Oficina d'atenció ciutadana o bé al telèfon 93 693 06 11. La setmana del Medi Ambient és organitzada des de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet amb el patrocini d'Urbaser i la col·laboració de nombroses institucions i entitats.

Relacionats

Notícia

Aigües de Reus reprèn les visites i activitats pedagògiques que ofereix a la ciutadania per conscienciar de l’ús de l’aigua, la seva gestió i el seu valor. L’empresa municipal d’aigua preveu que aquest curs la xifra de visitants recuperi els nivells previs a l’arribada de la pandèmia.

Article

La ciència i la natura juntes, tan fonamentals i ancestrals, poden ser una eina d’innovació educativa. Aquesta és el motor del nou projecte conjunt d’innovació educativa entre el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i el CREAF.

Article

El model de contenidors tancats consolida els bons resultats a Sallent i El Pont de Vilomara.

Butlletí