Sant Sadurní d'Anoia organitza la jornada Tècniques sostenibles en viticultura per mitigar el canvi climàtic

30/05/2017 - 09:53

L'objectiu de la jornada va servir per presentar alternatives viables en viticultura per reduir l'impacte del canvi climàtic i també es van lliurar els premis 'II Concurs d'Idees innovadores pel canvi climàtic al Penedès'.

L'Escola de Viticultura d'Espeills va acollir la jornada Tècniques sostenibles en viticultura per mitigar el canvi climàtic 

La jornada, organitzada pel servei de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sant Sadurní i el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya, va comptar amb la presència del regidor de Medi Ambient, Toni Sisternas i la van presentar Xavier Vidal, director de l'Escola Agrària de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech i Jordi Gual, tècnic de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia.

L'objectiu era treballar alternatives viables en viticultura per reduir l'impacte del canvi climàtic. En aquest sentit les ponències van ser  'Promoure biodiversitat a la vinya (Projecte Biodivine)a càrrec d' Enric Bartra, de l'Institut Català de la Vinya i el Vi i 'La nova agricultura tradicional', a càrrec de la periodista de Televisió de Catalunya Cori Calero, que forma part de l'equip del programa Espai Terra.

També es van lliurar els premis 'II Concurs d'Idees innovadores pel canvi climàtic al Penedès' als treballs 'Utilització d'ànecs corredors per a reduir les plagues de la vinya i adobar el sòl' d'Arcadi Tarré i Laia Bonet, alumnes de 4t d'ESO de l'Intermunicipal; i 'Fitodepuració d’aigües al celler mitjançant aiguamolls' de Cristina Boada i Llamas i Indira Carpintero.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

La majoria de ponències del congrés se centren en la fitopatologia sostenible i en aspectes innovadors com la substitució del diòxid de sofre per olis essencials encapsulats o l’estimulació de la vinya amb llevats inactius per incrementar, per exemple, els tanins.

Notícia

El canvi climàtic està portant un increment de temperatures i reducció de pluja. Aquests efectes poden donar lloc a vins de major graduació alcohòlica i menys acidesa. S’avaluaran 51 varietats minoritàries amb la participació de 16 centres d’investigació de tot l’Estat espanyol.

Notícia
Aquesta informació ajudarà els viticultors a optimitzar l'aigua de reg.

Butlletí