Sant Just Desven presenta el nou sistema de recollida de residus amb xip

16/07/2018 - 07:52

El nou servei està previst que es comenci a implantar, progressivament, a partir d’aquesta tardor, a Sant Just Desvern i ha de permetre elevar de manera considerable els índex de recollida selectiva.

En la darrera sessió del Consell de Medi Ambient i Sostenibilitat de Sant Just Desvern es va informar del nou plec de recollida selectiva i neteja viària, que inclou com a novetat més servei, més qualitat i un nou sistema de recollida de residus aprofitant aplicacions TIC que està previst que es comenci a implantar, progressivament, a partir d’aquesta tardor, a Sant Just Desvern i que ens ha de permetre elevar de manera considerable els índex de recollida selectiva.

En aquesta ocasió es van presentar els prototips de contenidors tancats amb accés amb targeta identificativa que hem estat provant els darrers mesos, així com les seves potencialitats, i les persones presents els van poder provar i familiaritzar-s’hi. Per facilitar l'accés a la informació dels temes del Consell, i amb la voluntat de fomentar el debat i la participació, els documents es poden consultar a l'espai “participa” de santjust.cat.

El Consell de Medi Ambient està format per associacions i entitats locals que treballen dins l'àmbit de la protecció i la defensa del medi ambient. Les persones representants formen part de grups polítics i sindicats amb representació al municipi i per persones del poble interessades en temes de medi ambient i sostenibilitat. Les sessions són obertes al públic perquè tothom que ho vulgui pugui conèixer de primera mà la feina que fan l'Ajuntament i les entitats en temes de medi ambient i sostenibilitat. 

Categories: 

Relacionats

Notícia

El nou model de recollida de residus amb contenidors amb xip es començarà a implantar progressivament al 2020. L’Ajuntament està treballant perquè, a finals del primer trimestre de 2020, el nou sistema comenci a funcionar en el sector comercial i als barris de la Plana – Bellsoleig, Mas Lluí i Torreblanca. Posteriorment, el model s’estendrà per tot el municipi de forma progressiva.

Notícia

L’Ajuntament d’Esparreguera incrementarà el pressupost destinat a la recollida i transport d’escombraries per augmentar la freqüència de pas i evitar la saturació dels contenidors de rebuig. Les mesures a adoptar es fixaran amb el tancament definitiu del pressupost i seran complementàries a d’altres mesures de control sobre la qualitat del servei actual de recollida d’escombraries.
 

Notícia
Fa un any que Rajadell, els nuclis de La Rosaleda i Torroella de Baix (de Sant Fruitós de Bages) i els de Cal Nosa i Cal Rata (de Balsareny) posaven en marxa el projecte de contenidors tancats liderat pel Consorci del Bages per a la gestió de residus. El mes de juny, s’hi afegia la resta del municipi de Balsareny.

Butlletí