Sant Just Desven presenta el nou sistema de recollida de residus amb xip

16/07/2018 - 07:52

El nou servei està previst que es comenci a implantar, progressivament, a partir d’aquesta tardor, a Sant Just Desvern i ha de permetre elevar de manera considerable els índex de recollida selectiva.

En la darrera sessió del Consell de Medi Ambient i Sostenibilitat de Sant Just Desvern es va informar del nou plec de recollida selectiva i neteja viària, que inclou com a novetat més servei, més qualitat i un nou sistema de recollida de residus aprofitant aplicacions TIC que està previst que es comenci a implantar, progressivament, a partir d’aquesta tardor, a Sant Just Desvern i que ens ha de permetre elevar de manera considerable els índex de recollida selectiva.

En aquesta ocasió es van presentar els prototips de contenidors tancats amb accés amb targeta identificativa que hem estat provant els darrers mesos, així com les seves potencialitats, i les persones presents els van poder provar i familiaritzar-s’hi. Per facilitar l'accés a la informació dels temes del Consell, i amb la voluntat de fomentar el debat i la participació, els documents es poden consultar a l'espai “participa” de santjust.cat.

El Consell de Medi Ambient està format per associacions i entitats locals que treballen dins l'àmbit de la protecció i la defensa del medi ambient. Les persones representants formen part de grups polítics i sindicats amb representació al municipi i per persones del poble interessades en temes de medi ambient i sostenibilitat. Les sessions són obertes al públic perquè tothom que ho vulgui pugui conèixer de primera mà la feina que fan l'Ajuntament i les entitats en temes de medi ambient i sostenibilitat. 

Categories: 

Relacionats

Article

Sant Just Desvern redueix en un 30% la quantitat de fracció resta generada a les llars, a través d’un programa individualitzat de sensibilització per a la millora de la gestió de residus i els contenidors intel·ligents. 

Es confirma el resultat positiu de la primera prova pilot a l’Estat Espanyol del projecte LIFE REthinkWASTE juntament amb els contenidors intel·ligents.

La ciutadania valora favorablement la implementació del model GxC (Generació per Coneixement) de comunicació bidireccional mitjançant missatgeria mòbil.

Article

Durant l'any 2021, el departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat ha realitzat cinc activitats divulgatives consistents en la caracterització dels residus d'un contenidor, habitualment coincidint amb una festa de barri o activitat cívica.

Notícia

L’Ajuntament de Montmeló es proposa l’objectiu d’arribar a les directrius marcades per la normativa europea i catalana donant un pas més per fomentar la separació́ en origen dels residus.

Butlletí