Sant Just Desven presenta el nou sistema de recollida de residus amb xip

16/07/2018 - 07:52

El nou servei està previst que es comenci a implantar, progressivament, a partir d’aquesta tardor, a Sant Just Desvern i ha de permetre elevar de manera considerable els índex de recollida selectiva.

En la darrera sessió del Consell de Medi Ambient i Sostenibilitat de Sant Just Desvern es va informar del nou plec de recollida selectiva i neteja viària, que inclou com a novetat més servei, més qualitat i un nou sistema de recollida de residus aprofitant aplicacions TIC que està previst que es comenci a implantar, progressivament, a partir d’aquesta tardor, a Sant Just Desvern i que ens ha de permetre elevar de manera considerable els índex de recollida selectiva.

En aquesta ocasió es van presentar els prototips de contenidors tancats amb accés amb targeta identificativa que hem estat provant els darrers mesos, així com les seves potencialitats, i les persones presents els van poder provar i familiaritzar-s’hi. Per facilitar l'accés a la informació dels temes del Consell, i amb la voluntat de fomentar el debat i la participació, els documents es poden consultar a l'espai “participa” de santjust.cat.

El Consell de Medi Ambient està format per associacions i entitats locals que treballen dins l'àmbit de la protecció i la defensa del medi ambient. Les persones representants formen part de grups polítics i sindicats amb representació al municipi i per persones del poble interessades en temes de medi ambient i sostenibilitat. Les sessions són obertes al públic perquè tothom que ho vulgui pugui conèixer de primera mà la feina que fan l'Ajuntament i les entitats en temes de medi ambient i sostenibilitat. 

Categories: 

Relacionats

Notícia
És el darrer municipi, dels tres que formen part del pla, que faltava que posés en marxa el sistema

Balsareny completa des de finals de juny el pla pilot que el Consorci del Bages per a la Gestió de Residus va posar en marxa a final de l'any passat d'implantació d'un sistema pioner a Catalunya de recollida de deixalles mitjançant els anomenats contenidors intel·ligents. Un model basat en l'ús restringit i personalitzat d'alguns dels contenidors, mitjançant targetes magnètiques. De fet, Balsareny ja ho tenia en pràctica als barris de Cal Nosa i Cal Rata, però el que es va engegar ahir va ser la implantació a tot el nucli urbà, que a més és el més gran dels que prenen part en aquest pla pilot.

Notícia

Les proves pilot es realitzaran a diferents nuclis dels municipis d’Argelaguer i Santa Pau, amb contenidors d’accés personalitzat i targeta identificativa.

Article

La renovació del servei de recollida de residus, com a conseqüència de la nova contracta amb l'empresa Valoriza, ha tingut un fort impuls al darrer mes amb la substitució del miler de contenidors per a tota menade residus existent a la ciutat d'Esplugues de Llobregat i dels camions que fan la recollida.

Butlletí