Sant Joan Despí millorarà l'eficiència energètica del Centre Cívic Les Planes

25/04/2023 - 09:47

El projecte permetrà reduir la demanda energètica un 30%.

El Centre Cívic de Les Planes millorarà la seva eficiència energètica mitjançant la incorporació d'una “pell exterior” que ajudarà a l'aïllament tèrmic tot creant una cambra d'aire ventilada. L'aïllament tèrmic també millorarà amb la substitució dels vidres i de la fusteria metàl·lica de la façana, i amb una nova impermeabilització de la coberta on a més s'instal·laran 177 plaques solars fotovoltaiques amb una potència de 80 KWp, que ajudarà a reduir la factura energètica.

També s'intervindrà a la plaça exterior que envolta el centre que s'enjardinarà, afavorint l'evapotranspiració i augmentant-ne la biodiversitat.

A l'interior de l'equipament s'instal·larà un nou sistema de climatització i il·luminació led, a més de millorar-ne la regulació intel·ligent i domotitzada.

Finalment, el projecte contempla la construcció d'una escala i una rampa d'accés al Centre de Recursos i Informació de les Dones (CRID) a més d'un bany adaptat.

La intervenció està finançada mitjançant els fons NextGenerationEU, dins del marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, amb una dotació econòmica d'1,6 milions d'euros.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Entre finals de desembre i durant el mes de gener, se substituiran 1.389 lluminàries de tecnologia de descàrrega de la via pública per noves lluminàries LED. L'acció reduirà la potència instal·lada (i el consum energètic) a més de disminuir la petjada de carboni en unes 102 tones/any.

Notícia

L'objectiu és millorar l'eficiència energètica i reduir emissions. En els propers dos anys, l'energia solar s'estendrà a altres equipaments de la ciutat com escoles o centres cívics.

Notícia

Els treballs s'estan fent durant aquest mes de setembre gràcies a l'ajut concedit pels fons europeus FEDER.

Butlletí