Sant Fost de Campsentelles declara l'emergència climàtica

06/02/2020 - 08:00

Sant Fost va declarar l'emergència climàtica en la sessió plenària del passat mes d'octubre. Entre les principals propostes, el municipi va acordar reduir els residus generats per l'Ajuntament, eliminant els envasos i gots de plàstic, i fer ús de paper reciclat.

També promourà un sistema de recollida de residus eficient que garanteixi un percentatge de recollida selectiva neta mínim d'un 50% abans del 2023 i s'ha compromès a incrementar els espais verds al municipi i a fomentar l'estalvi i l'eficiència energètica dels edificis municipals en funcionament.

Alhora, exigirà la reducció de residus de les empreses contractades pel consistori i elaborarà un Pla de Transició Energètica Municipal, posarà en marxa un programa de conscienciació a escoles, comerços i indústries i també mesures que fomentin la mobilitat sostenible al poble.

En concret, la declaració inclou els punts següents:

1. Trencar el contracte amb l'actual companyia de subministrament elèctric i substituir-la per una cooperativa d'energia verda

2. Impulsar el transport públic mitjançant, per exemple, la gratuïtat de la targeta T-16 o revisant la xarxa de transport públic urbà

3. Canviar el model energètic fomentant la instal·lació de plaques solars amb bonificacions fiscals

4. Millorar l'eficiència energètica oferint un servei d'auditoria a llars del municipi

5. Desplegar un pla de manteniment dels boscos

6. Recuperar els camps de plaques solars i de l'hort solar

7. Implantar un nou sistema de recollida de residus. Per això, es realitzarà una consultoria que determini el model de gestió més eficient per aconseguir promoure el reciclatge a Sant Fost

8. Aprovar ajuts per fer petits arranjaments a habitatges i millores en l'aïllament

9. Impulsar la contractació d'empreses més sostenibles

10. Fomentar la política de residu zero al municipi


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L'acte, presentat pel periodista Joaquim Elcacho, va comptar amb la presència de Martí Boada, científic ambiental i geògraf, i la participació del públic assistent, per consensuar un seguit de propostes destinades a lluitar contra el canvi climàtic.

Notícia

El Ple de l'ajuntament de Sant Celoni va aprovar, en la darrera sessió del Ple celebrada el passat 30 de gener, una moció en la que reconeix l'estat d'emergència climàtica i proposa tot un seguit d'accions destinades a combatre'l, alguns en l'horitzó del 2030, i d'altres en aquest mateix mandat o en l'horitzó del 2030.

Notícia
Des de l'1 de gener del 2020

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha formalitzat el seu compromís en la lluita contra la crisi climàtica signant el Manifest per a la Declaració de l’Emergència Climàtica a Mollet a partir de l’1 de gener de 2020. L’equip de govern defensa que aquest document, que ha rebut contribucions i el suport de tots els grups municipals i parteix d’un compromís públic i compartit, és prou ampli perquè totes les sensibilitats polítiques es trobin representades en el que sens dubte és un repte de transcendència global.

Butlletí