Sant Fost de Campsentelles declara l'emergència climàtica

06/02/2020 - 08:00

Sant Fost va declarar l'emergència climàtica en la sessió plenària del passat mes d'octubre. Entre les principals propostes, el municipi va acordar reduir els residus generats per l'Ajuntament, eliminant els envasos i gots de plàstic, i fer ús de paper reciclat.

També promourà un sistema de recollida de residus eficient que garanteixi un percentatge de recollida selectiva neta mínim d'un 50% abans del 2023 i s'ha compromès a incrementar els espais verds al municipi i a fomentar l'estalvi i l'eficiència energètica dels edificis municipals en funcionament.

Alhora, exigirà la reducció de residus de les empreses contractades pel consistori i elaborarà un Pla de Transició Energètica Municipal, posarà en marxa un programa de conscienciació a escoles, comerços i indústries i també mesures que fomentin la mobilitat sostenible al poble.

En concret, la declaració inclou els punts següents:

1. Trencar el contracte amb l'actual companyia de subministrament elèctric i substituir-la per una cooperativa d'energia verda

2. Impulsar el transport públic mitjançant, per exemple, la gratuïtat de la targeta T-16 o revisant la xarxa de transport públic urbà

3. Canviar el model energètic fomentant la instal·lació de plaques solars amb bonificacions fiscals

4. Millorar l'eficiència energètica oferint un servei d'auditoria a llars del municipi

5. Desplegar un pla de manteniment dels boscos

6. Recuperar els camps de plaques solars i de l'hort solar

7. Implantar un nou sistema de recollida de residus. Per això, es realitzarà una consultoria que determini el model de gestió més eficient per aconseguir promoure el reciclatge a Sant Fost

8. Aprovar ajuts per fer petits arranjaments a habitatges i millores en l'aïllament

9. Impulsar la contractació d'empreses més sostenibles

10. Fomentar la política de residu zero al municipi


 

Categories: 

Relacionats

Reportatge
COP28. Un reportatge d'UNICEF

Com conscienciar els nens i nenes amb esperança i optimisme.

Notícia

Els 15 projectes de les Subvencions pel Clima d’enguany es van donar a conèixer en una jornada on van poder fer contactes entre les persones referents i treballar plegades per construir una ciutat més sostenible.
 

Notícia
COP28

Els esforços per limitar l'escalfament a 1,5 °C estan fracassant en tots els sentits, i els avenços recents realitzats en tots els indicadors, excepte les vendes de cotxes elèctrics, estan molt endarrerits en el ritme i l'escala necessaris per abordar la crisi climàtica, segons l'informe State of Climate Action 2023.

Butlletí