Sant Feliu s'adhereix a la 'Catalonia SmartLab'

28/07/2015

El Catalonia SmartLab és una xarxa de laboratoris urbans per impulsar les ciutats intel·ligents.

 

"Catalonia SmartLab" és el nom que la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i Localret han donat a la xarxa catalana de laboratoris urbans que s'ha presentat públicament en els darrers dies. Es tracta d'una iniciativa que pretén afavorir la prova i validació de solucions i projectes "smart" en entorns reals. Sant Feliu és un dels 22 municipis catalans adherits al projecte. 

La presentació de "Catalonia SmartLab" va tenir lloc el passat 22 de juliol a la seu de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació, a l'Hospitalet, i va comptar amb la participació de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, el director General de Localret, Xavier Furió, i la presència de regidors i responsables TIC dels ajuntaments que formen part de la xarxa. 

El principal objectiu de "Catalonia SmartLab" és esdevenir el punt de referència al qual s'adrecin les empreses que cerquen un municipi català per fer proves dels seus projectes smart. En aquest sentit, els promotors de la iniciativa asseguren que és un espai de proves per a productes o serveis que impliquin beneficis per al funcionament dels municipis o dels ajuntaments, però no en un espai de proves de productes ja comercialitzats. Per fer la gestió més àgil s'ha creat una Oficina tècnica que actua com a finestreta única entre les empreses i els ajuntaments. 

"Catalonia SmartLab" és una de les actuacions identificades dins de l'estratègia SmartCAT del Govern català, que pretén convertir el país en una Smart Region de referència internacional per impulsar el desplegament de projectes de ciutats intel·ligents a Catalunya i aconseguir que el país faci una transformació de l'economia  i de la gestió de les ciutats al servei de les persones.  

El projecte neix amb l'estreta col·laboració de la Diputació de Barcelona, Localret i l'Ajuntament de Barcelona, amb qui es comparteix l'oficina tècnica i la finestreta única per a les empreses, i parteix amb 22 municipis adherits.

Relacionats

Notícia

Santa Coloma de Cervelló s'afegeix a la iniciativa impulsada per l'Hospitalet, Sant Boi, Esplugues, Sant Just, Cornellà, Sant Joan Despí i Sant Vicenç dels Horts. Ciclistes a partir dels 8 anys podran participar en aquest passeig en bici que se celebrarà el 29 de setembre durant la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible

Notícia

La campanya té com a objectiu sensibilitzar el sector hostaler, que genera el 52% dels residus d'envasos de vidre, per una tornada sostenible a la normalitat

Notícia

Es tracta d'un espai de col·laboració per a l'activació d'iniciatives publicoprivades integrat per les ciutats de Gijón, Sant Ferran, Sestao i Sevilla

Butlletí