El Consell d'Infants tanca l'encàrrec del curs 2022-2023 sobre el desenvolupament sostenible a través del rap

30/11/2023 - 09:00

L'Ajuntament de Sant Feliu continua mostrant el seu compromís amb els principis, valors i objectius que promou l'Agenda 2030 de desenvolupament sostenible. En el marc de les accions per fer difusió i generar consciència sobre l'Agenda i els ODS, anualment es duen a terme sessions i tallers de sensibilització adreçades a diferents col·lectius del municipi.  

Enguany, el Consell d'Infants ha pogut reflexionar sobre la seva contribució al desenvolupament sostenible a través de l'expressió artística urbana. Concretament, els i les seves integrants han participat en els 'Tallers de rap 2030', que pretenen posar l'estètica i l'art urbà al servei de la transformació social i el pensament crític, tot treballant en el marc dels valors i principis que inspiren L'Agenda 2030.

Els tallers s'estructuren en  una primera part pedagògica, on se situen els conceptes a escala teòrica i es familiaritza als participants amb les problemàtiques sobre les que reflexionar i una segona part on, a través d'una dinàmica participativa i de manera cooperativa, es crea, s'enregistra i es produeix una cançó de rap amb videoclip inclòs. Els videoclips de rap 2030 es van presentar al Casal de Joves en el marc de la Fira de la Solidaritat i Interculturalitat celebrada durant la Festa de Tardor 2023 i dilluns dia 20 de novembre es presentarà a la Sala Ibèria dins dels actes de Constitució del nou Consell d'Infants.

A més de la iniciativa impulsada amb el Consell d'Infants, en el marc del "Projecte de sensibilització en matèria d'Agenda 2030 i ODS a través de l'expressió artística urbana" també s'han portat a terme "Tallers de Rap 2030" amb el col·lectiu jove i estudiants del Programa de Formació i Inserció (PFI), tallers de grafitti amb vocació pedagògica durant el juliol jove i dinàmiques de conscienciació com la Rosa Digital dels ODS en el marc de la Fira de la solidaritat i la interculturalitat,

En el projecte han participat més d'una setantena de joves i infants, i ha comptat amb la col·laboració del Departament de Govern Obert, el Departament d'Educació, el Programa de Ciutadania de Procedències Diverses i Cooperació, el Programa de Formació i Ocupació  i el Programa de Joventut de l'Ajuntament de Sant Feliu.

Aquest projecte ha estat finançat per la Diputació de Barcelona.

 


 

Municipis: 
Baix LlobregatSant Feliu de Llobregat

Relacionats

Article

S’han lliurat aquests guardons que reconeixen les millors iniciatives d’educació per a la sostenibilitat de les escoles que tenen el distintiu d’Escola Verda, en una jornada celebrada a Balaguer. Aquest curs es compleixen 25 anys del Programa d’Escoles Verdes, impulsat pel Departament d’Acció Climàtica i el Departament d’Educació

Article


La BaixCicletada tindrà lloc el dia 1 d’octubre en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible que se celebra del 16 al 23 de setembre. Es tracta d’una activitat gratuïta oberta  tothom que vulgui gaudir d’un recorregut en bicicleta pel Baix Llobregat.  

Article

Resultats de la II trobada per l’educació ecosocial el Dia Mundial del Medi Ambient 2023 a Sant Cugat del Vallès.

Butlletí