Sant Esteve Sesrovires fomenta la recollida selectiva

02/07/2021 - 08:00

Amb l’eslògan ‘Triar bé és futur. Comptem amb tu’ l’Ajuntament de Sant Esteve ha presentat el passat 5 de juny, coincidint amb el Dia mundial del Medi Ambient, una campanya per fomentar la recollida selectiva dels residus al municipi.

La presentació va tenir lloc al passeig de les Oliveres i a la pista coberta, amb l’exposició de vehicles de recollida i neteja viària, un taller-photocall amb material reciclat i un espectacle familiar.  

Les activitats van incloure l’exposició de part dels vehicles de recollida d’escombraries i de neteja viària de Geaser, empresa que presta el servei al municipi. Paral·lelament, hi haurà el taller-photocall “Vull un món de colors” a càrrec de Fundesplai i amb el suport de la Diputació de Barcelona. Els infants es van poder disfressar amb diferents elements fets amb material reciclat i fer-se una fotografia mentre els explicaven accions quotidianes que es poden fer per ajudar a preservar el medi ambient. 

Posteriorment, es va celebrar la presentació de la campanya amb l’espectacle familiar “Propers” a càrrec de la companyia Fadunito. Es tractava d’un espectacle divertit, participatiu i reflexiu que parla de la importància del treball en equip, del manteniment dels carrers, i la necessitat de separar bé els residus.

Durant aquesta setmana s’està repartint a les llars un díptic informatiu sobre la campanya i un imant amb informació sobre els serveis gratuïts de recollida de poda i de voluminosos i trastos vells.

L’objectiu de la campanya és conscienciar la ciutadania de la importància de separar bé els residus. Triar bé, dipositar cada residu al contenidor que li correspon comporta beneficis pel medi ambient i la salut, i repercuteix directament en el cost i millora del servei.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Santa Coloma de Cervelló ha posat en marxa el sistema de recollida d’escombraries porta a porta, amb l’objectiu d’incrementar de manera considerable el percentatge de residus que es recuperen al nostre municipi.

Article

Sant Just Desvern redueix en un 30% la quantitat de fracció resta generada a les llars, a través d’un programa individualitzat de sensibilització per a la millora de la gestió de residus i els contenidors intel·ligents. 

Es confirma el resultat positiu de la primera prova pilot a l’Estat Espanyol del projecte LIFE REthinkWASTE juntament amb els contenidors intel·ligents.

La ciutadania valora favorablement la implementació del model GxC (Generació per Coneixement) de comunicació bidireccional mitjançant missatgeria mòbil.

Article

Durant l'any 2021, el departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat ha realitzat cinc activitats divulgatives consistents en la caracterització dels residus d'un contenidor, habitualment coincidint amb una festa de barri o activitat cívica.

Butlletí