Sant Cugat del Vallès retira els autobusos municipals més contaminants de la ZBE

Font: Cugat Mèdia

28/10/2022 - 08:00
Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

Els tres autobusos de la flota municipal sense distintiu ambiental que encara circulen per la Zona de Baixes Emissions deixaran de fer-ho a partir de l'1 de novembre.

Així ho han confirmat a Cugat Mèdia fonts municipals, que han explicat que els tres vehicles seran substituïts transitòriament per Moventis per autobusos més eficients. La intenció del consistori és adquirir de manera definitva nous autobusos, ja adaptats a la normativa, durant el primer trimestre del 2023.La normativa de la Zona de Baixes Emissions preveia una moratòria per aquest tipus de vehicles sempre que existís el compromís de renovació, que era el cas de Sant Cugat. Aquesta pròrroga en l'aplicació de la normativa acaba l'1 de novembre.

Es dona el cas que l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) va arribar a un acord amb l'associació d'autobusos Audica per incorporar com a vehicles autoritzats per entrar a les zones de baixes emissions aquells sense etiqueta ambiental però que disposen de rampa d'accés per a persones amb mobilitat reduïda. L'Ajuntament es pot, doncs, acollir a aquest acord, ja que és el cas dels tres autobusos que no compleixen amb la ZBE.

Tot i així, el consistori ha decidit retirar de la ZBE els tres autobusos sense etiqueta ambiental en aplicació del "compromís de reducció de les emissions contaminants de la flota municipal".


 

Relacionats

Notícia

L’any 2022 s’ha reduït un 13% les emissions de diòxid de nitrogen, un 4% les de CO₂, un 18% el carboni negre, un 6% les partícules PM10 i un 8% les PM2,5.

Notícia
Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

Això implica unes 650 multes al mes de mitjana (22 al dia), tot i que el repartiment és molt irregular segons els mesos

Butlletí