Sant Cugat del Vallès adapta les subvencions ambientals als eixos de la declaració d’emergència climàtica

L'Ajuntament subvencionarà el 50% per la compra de bicicletes, elèctriques incloses
20/08/2020 - 08:53

Sant Cugat obre 42 línies de subvencions per lluitar contra el canvi climàtic. L’objectiu és alinear l’actuació municipal amb la ciutadania i potenciar l’estratègia davant la lluita contra el canvi climàtic.

Amb l’objectiu de potenciar l’estratègia municipal i anar alineant totes les actuacions per fer front a un dels grans eixos d’aquest mandat -la lluita contra el canvi climàtic-, l’Ajuntament ha adaptat les subvencions ambientals als eixos de la Declaració d’Emergència Climàtica de Sant Cugat. En concret s’hi destinaran 15.000€, una partida que l’Ajuntament es compromet a ampliar per tal d’atendre el màxim nombre de sol·licituds possibles.

Una de les principals novetats d’enguany seran les subvencions per la compra de bicicletes (incloses les elèctriques), que arribaran a cobrir el 50% del cost de la bici amb un topall de 500€. Amb aquesta actuació, la voluntat de l’Ajuntament és seguir impulsant un canvi d’hàbits per afavorir una mobilitat més sostenible.

Aquesta aposta es complementa amb altres importants actuacions que s’estan duent a terme per promoure l’ús de la bicicleta, com per exemple la implantació de l’Anella de Mobilitat Verda, la inversió de 400.000€ del pressupost municipal per donar un impuls als carrils bici (amb l’objectiu també de connectar l’Anella als barris) o el procés per aprovar la nova ordenança de bicicletes i de vehicles de mobilitat personal (VMP). 

La definició de les subvencions ha comptat amb les aportacions ciutadanes fetes en el marc de la Taula per a l’Emergència Climàtica. Alguna de les 42 subvencions incloses en les bases i que són més destacades -repartides entre els grans eixos de la Declaració d’Emergència Climàtica- són les següents:

 

Canvi de model de mobilitat 

Adquisició de bicicletes (incloses les elèctriques)

 

Eix transició energètica

Contractar una comercialitzadora d’electricitat exclusivament verda segons els certificats de garantia d’origen (a través de la Comissió nacional dels mercats i la competència) i que no pertanyi a cap grup que produeixi electricitat amb un origen no renovable

 

Transició alimentària 

Instal·lar taules de cultiu per horts urbans en espais compartits (terrasses o jardins comunitaris), amb una capacitat de terra d’entre 120 i 180 litres, per dues o més unitats familiars.

Augmentar productes de proximitat i dieta vegetariana i/o vegana a l’oferta gastronòmica dels establiments de restauració. 

 

Residu zero 

Fomentar el consum d’aigua d’aixeta en establiments del canal HORECA (hotels, restaurants i cafeteries), per reduir el consum d’aigua embotellada.

Reduir el malbaratament alimentari en establiments del canal HORECA (hotels, restaurants i cafeteries), oferint també l’opció de la mitja ració

 

Infraestructura verda i biodiversitat

Crear i/o mantenir el funcionament de Grups d’Autoprotecció d’urbanitzacions davant del risc d’incendis

Transició cultural i canvi d’hàbits

Implementar accions a les escoles que fomentin la viabilitat dels camins escolars (sensibilització, senyalització interior de l’edifici, més punts d’aparca-bicicletes, etc. ) amb l’objectiu de pacificar el trànsit privat.

 

Com i fins quan es poden sol·licitar les subvencions?

El termini per sol·licitar aquestes subvencions ja està obert i finalitzarà el 15 de setembre. Tota la informació i els tràmits es poden consultar a la Seu electrònica de l'Ajuntament: Subvencions mediambientals 2020.

 

Subvencions per fomentar el benestar animal

Com cada any l’Ajuntament també atorga subvencions per a la protecció dels animals. Enguany es destinaran 13.950€ amb l’objectiu de protegir els animals domèstics, salvatges o exòtics i vetllar per la millora i conservació del medi natural i la biodiversitat. Aquestes subvencions, igual que les ambientals, es poden sol·licitar fins al 15 de setembre a la seu electrònica de l’Ajuntament.


Categories: 

Relacionats

Article

Terrassa se suma a la crida d'Eurocities per treballar per una cultura més sostenible i més inclusiva

Reportatge
COP28. Un reportatge d'UNICEF

Com conscienciar els nens i nenes amb esperança i optimisme.

Notícia

Els 15 projectes de les Subvencions pel Clima d’enguany es van donar a conèixer en una jornada on van poder fer contactes entre les persones referents i treballar plegades per construir una ciutat més sostenible.
 

Butlletí