Sant Cugat acull una prova pilot d'eficiència energètica a habitatges

Font: Ajuntament de Sant Cugat

12/03/2020 - 17:28

L'empresa pública d'habitatge de Sant Cugat, Promusa, participa en Sim4Blocks, un projecte europeu que vol promoure l'eficiència energètica en els edificis. Així, dos blocs d'habitatges de la ciutat, un d'ells a l'avinguda de la Clota i l'altre al Volpelleres Centre, formen part de l'única prova pilot d'aquesta iniciativa a l'Estat espanyol. El projecte, en el qual participen 17 companyies de vuit països, acabarà aquest setembre.

En el cas de l'immoble de l'avinguda de la Clota, cada pis compta amb la tarifa elèctrica de preu variable hora a hora i un monitoratge detallat i anonimitzat dels seus consums elèctrics. Sim4Blocks ha dissenyat una App que envia un SMS a l'usuari quan detecta que podria aconseguir un estalvi econòmic en fer servir la rentadora o el rentavaixella a unes hores determinades d'aquell dia. A més, l'edifici disposa d'un sistema centralitzat de calefacció i aigua calenta amb plaques solars. El gestor energètic ha dissenyat un portal web perquè els usuaris puguin consultar el seu consum diari i l'acumulat del mes, comparar-lo amb l'any anterior i amb la mitjana de consum de la resta de veïns, a més de trobar-hi consells per estalviar energia i diners en la factura.

A les oficines de Volpelleres Centre, s'aplica una gestió eficient en temps real dels termòstats per tal d'adequar el consum de climatització a les millors condicions de preu de l'energia, sigui de manera automàtica o mitjançant avisos al responsable de l'oficina perquè els faci servir al seu criteri.

Sim4Blocks vol contribuir a assolir els objectius que marca la Unió Europea (UE) en matèria climàtica: reduir un 20% l'emissió de gasos d'efecte hivernacle, que el 20% de l'energia consumida en territori comunitari sigui de fonts renovables i que la millora energètica sigui del 20%.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia
L'EMD finalitzarà la instal·lació aquesta setmana / Foto: EMD Valldoreix

L'EMD finalitzarà la instal·lació aquesta setmana / Foto: EMD Valldoreix

Aquest sistema permet, a través d'una aplicació informàtica, controlar l'horari d'encesa i apagat de cada fanal de manera individual i detectar avaries a qualsevol zona. D'aquesta manera, es pot controlar en temps real on hi ha una incidència o avaria i actuar de manera immediata.

Notícia

El 70% de la xarxa d'enllumenat públic de Valldoreix ja compta amb un sistema de telegestió que permet monitorar i gestionar de forma remota 31 dels 50 quadres elèctrics del territori. Aquest sistema permet, a través d'una aplicació informàtica, controlar l'horari d'encesa i apagat de cada fanal de manera individual i detectar avaries a qualsevol zona.  El nou sistema permet controlar l'horari d'encesa i apagat de cada fanal i detectar avaries a qualsevol zona

Notícia

L’Ajuntament adequarà, com a prova pilot, nous espais per a vianants i bicicletes per garantir les distàncies de seguretat arran de la COVID-19. S’avança així, amb la posada en marxa de l‘Anella de Mobilitat Verda. Un pla d’acció de mesures que dona prioritat als desplaçaments a peu i als mitjans de transport sostenible. En aquest sentit, cal recordar que ja hi ha estudis que afirmen que la contaminació atmosfèrica agreuja la gravetat de la malaltia.

Butlletí