Sant Boi redueix un 20% les emissions de C02 en la meitat del temps previst

Font: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat
28/12/2015

El Pla d'Acció d'Energia Sostenible de Sant Boi (PAES) plantejava com a objectiu principal reduir en un 20% les emissions de CO2 generades per la ciutat. L'any de partida per fer els càlculs era el 2005 i l'any previst per assolir l'objectiu, el 2020. Les últimes dades oficials disponibles confirmen que, a finals de l'any 2012, Sant Boi ja havia reduït les seves emissions en un 23%.

Aquesta ràpida reducció de les emissions (superior a la mitjana provincial de Barcelona) ha estat possible en gran part gràcies a la realització progressiva de les mesures previstes en el PAES, en especial, les que tenen a veure amb la millora de l'eficiència energètica a les llars (auditories energètiques gratuïtes, per exemple) i als edificis públics i les campanyes de conscienciació per generar menys residus.

També han tingut un pes destacat factors d'abast més general , com la incorporació d'energies renovables a la xarxa estatal de producció d'energia elèctrica o la disminució general de la mobilitat causada per la crisi econòmica.

Coincidint amb la celebració a París de la 21a COP21 Conferència sobre canvi climàtic en el marc de les Nacions Unides, l'Ajuntament de Sant Boi ha lliurat a la Unió Europea l'informe de seguiment anual del PAES de Sant Boi, on queden palesos aquests positius resultats.

L'Ajuntament de Sant Boi treballa per assolir com més aviat millor altres objectius compromesos per a l'any 2020, com ara la reducció del 20% del consum d'energia i la producció d'un 20% d'energia renovable.

Més informació: 

Guia "A Sant Boi som eficients"

AdjuntMida
Image icon Guia-Sant-Boi.jpg64.38 KB

Relacionats

Notícia

Ecovidrio i la Unió Esportiva Santboiana van impulsar des de mitjans de febrer la campanya a 'Aquest partit el guanyem nosaltres', per reciclar el pes del primer equip del club en envasos de vidre.

Notícia

Sant Boi de Llobregat i Tarragona, a través de la companyia d'aigues EMATSA, han participat conjuntament amb els ajuntaments d'Alcobendas, Castelló, Paterna i Ermua a la "Agenda urbana i innovación sostenible".

Acte
15/11/2019
Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer.

Butlletí