Sant Boi redueix un 20% les emissions de C02 en la meitat del temps previst

Font: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat
28/12/2015 - 00:00

El Pla d'Acció d'Energia Sostenible de Sant Boi (PAES) plantejava com a objectiu principal reduir en un 20% les emissions de CO2 generades per la ciutat. L'any de partida per fer els càlculs era el 2005 i l'any previst per assolir l'objectiu, el 2020. Les últimes dades oficials disponibles confirmen que, a finals de l'any 2012, Sant Boi ja havia reduït les seves emissions en un 23%.

Aquesta ràpida reducció de les emissions (superior a la mitjana provincial de Barcelona) ha estat possible en gran part gràcies a la realització progressiva de les mesures previstes en el PAES, en especial, les que tenen a veure amb la millora de l'eficiència energètica a les llars (auditories energètiques gratuïtes, per exemple) i als edificis públics i les campanyes de conscienciació per generar menys residus.

També han tingut un pes destacat factors d'abast més general , com la incorporació d'energies renovables a la xarxa estatal de producció d'energia elèctrica o la disminució general de la mobilitat causada per la crisi econòmica.

Coincidint amb la celebració a París de la 21a COP21 Conferència sobre canvi climàtic en el marc de les Nacions Unides, l'Ajuntament de Sant Boi ha lliurat a la Unió Europea l'informe de seguiment anual del PAES de Sant Boi, on queden palesos aquests positius resultats.

L'Ajuntament de Sant Boi treballa per assolir com més aviat millor altres objectius compromesos per a l'any 2020, com ara la reducció del 20% del consum d'energia i la producció d'un 20% d'energia renovable.

Més informació: 

Guia "A Sant Boi som eficients"

AdjuntMida
Image icon Guia-Sant-Boi.jpg64.38 KB

Relacionats

Notícia

Els ajuntaments de Sant Boi, Castelldefels, el Prat de Llobregat, Gavà i Viladecans, el Consorci de Turisme i el Consell Comarcal del Baix Llobregat han presentat el Pla de Sostenibilitat Turística del Delta del Llobregat (PSTD). Aquest projecte transformador i sostenible té com a repte principal millorar el capital natural del sistema turístic i la seva adaptació al canvi climàtic.

Notícia

Les tres escoles bressol de Sant Boi participen en un projecte contra el malbaratament alimentari. Els excedents del servei de cuina es destinen a persones i famílies vulnerables ateses a la botiga Aliments Solidaris.

Notícia

Ecologistes, pagesia, infraestructures i administracions dialoguen sobre el futur del Delta del Llobregat en una jornada organitzada per la Generalitat al Prat

Butlletí