Sant Boi ofereix auditories energètiques a totes les llars de la ciutat

Font: Ajuntament de Sant Boi del Llobregat
14/09/2010 - 00:00

L'Ajuntament de Sant Boi tornarà a fer auditories energètiques a les llars de Sant Boi per promoure la reducció del consum d'energia i aigua i per prevenir la generació de residus. Aquestes auditories seran voluntàries. L'any 2008 es va dur a terme, a la ciutat, una campanya similar. De fet, el Banc de Bones Pràctiques del Govern Local (BBP), impulsat per la Diputació de Barcelona entre altres organismes, acaba de qualificar aquella campanya com una "bona pràctica". En aquella ocasió hi van participar més de 200 llars del municipi.

Informe personalitzat per reduir el consum
En aquesta ocasió, les auditories ambientals se centraran sobretot a analitzar el consum d'energia. Les llars que demanin participar rebran la visita de personal tècnic especialitzat que farà una diagnosi ambiental de l'habitatge i un estudi dels hàbits de consum familiars. Posteriorment, es lliurarà a les famílies un informe personalitzat amb propostes de millora, bàsicament mecanismes i hàbits facilitadors de l'estalvi.

En el marc de la campanya, l'Ajuntament contactarà amb les persones que van participar l'any 2008, per mesurar les conseqüències pràctiques que la realització de les auditories ha tingut en el consum de les seves llars.

La campanya d'auditories energètiques a les llars forma part del Pla d'Acció per l'Energia Sostenible de Sant Boi. Cal subratllar que l'eficiència energètica és un dels àmbits on es detecta l'existència de nous filons d'ocupació.

Relacionats

Notícia

Els arbres plantats al Parc Ambiental de la Torre de la Vila s'inclouen en la campanya "Un arbre per Europa". Ens hem sumat a aquesta iniciativa de l'associació juvenil no partidista Equip Europa,  que compta amb el suport de l’Oficina del Parlament Europeu a Espanya.

Notícia

L’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat han presentat la nova instal·lació de recàrrega ràpida aquest matí al municipi, on s’ha creat un hub de mobilitat de baixes emissions, que inclou també FGC, AMBici i Bus Metropolità. El pla d’expansió de la xarxa d’electrolineres de l’AMB preveu que la xarxa passi de les 10 actuals a 102 a finals del 2024.

Notícia

En el marc del projecte Ecoindústria s’ha posat en marxa una important actuació per realitzar una diagnosi exhaustiva en els polígons industrials dels ajuntaments del Delta del Llobregat en relació a l’economia circular.

Butlletí