Sant Boi incorpora un cotxe i cinc bicicletes elèctriques a la flota municipal

Font: Ajuntament de Sant Boi
05/11/2015 - 00:00

L'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat ha incorporat un cotxe elèctric a la seva flota municipal, gràcies a una subvenció de 10.000 euros provinent de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). El vehicle és un Renault Zoe, 100% elèctric. Aquest vehicle passarà a formar part del parc automobilístic del consistori de forma permanent.

Ja són diversos els ajuntaments metropolitans que disposen de vehicles elèctrics, ja sigui havent-los adquirit per mitjà d'una subvenció (com és el cas de Sant Boi) o a partir d'una cessió temporal gràcies als convenis signats amb les empreses Renault i Nissan. Aquest és el cas, per exemple, de Sant Andreu de la Barca, Cornellà, Cerdanyola i Molins de Rei.

També es disposarà de cinc bicicletes elèctiques cedides per l'AMB de forma gratuïta, que seran utilitzades pels tècnics municipals en els seus encàrrecs laborals.

S'ha de tenir en compte que a l'àrea metropolitana de Barcelona es fan tres milions de moviments amb vehicle privat cada dia, i que, tot i que es poden reduir, una bona part són imprescindibles. És aquí on el paper dels vehicles elèctrics ha de ser cada cop més important a l'hora d'introduir noves formes de moblitat.
Tant els cotxes elèctrics com les bicicletes elèctriques es caracteritzen per ser silenciosos i no contaminants (no generen emissions de CO2 ni d'altres gasos contaminants a l'atmosfera), ja que l'electricitat és la seva única font d'alimentació.
Utilitzar aquest tipus de vehicles enlloc de cotxes amb motor de combustió suposa principalment un benefici ambiental, perquè són silenciosos, i perquè les seves zero emissions contribueixen a disminuir l'efecte hivernacle i la contaminació atmosfèrica, especialment problemàtica a les àrees metropolitanes. És una manera de mostrar la sensibilització dela ajuntaments Metropolitans i de l'AMB respecte del medi ambient  i, a més, es fa difusió del vehicle elèctric entre la ciutadania.

Relacionats

Notícia

Les primeres actuacions es fan a l'escola Antoni Gaudí i al centre cívic La Gralla

Notícia

Els ajuntaments de Sant Boi, Castelldefels, el Prat de Llobregat, Gavà i Viladecans, el Consorci de Turisme i el Consell Comarcal del Baix Llobregat han presentat el Pla de Sostenibilitat Turística del Delta del Llobregat (PSTD). Aquest projecte transformador i sostenible té com a repte principal millorar el capital natural del sistema turístic i la seva adaptació al canvi climàtic.

Notícia

Les tres escoles bressol de Sant Boi participen en un projecte contra el malbaratament alimentari. Els excedents del servei de cuina es destinen a persones i famílies vulnerables ateses a la botiga Aliments Solidaris.

Butlletí