Sant Andreu de la Barca posa en marxa un pla de xoc contra els excrements dels gossos al carrer

Font: Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
09/05/2016 - 12:51

Es reforçarà la vigilància al carrer, es potenciarà la neteja i s'imposaran multes.

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha presentat aquest matí de dijous la campanya "No dissimulis: si no la reculls ets un porc!", un pla de xoc contra els excrements dels gossos al carrer. La iniciativa vol conscienciar als propietaris de gossos de la importància de les seves accions per mantenir la ciutat neta.

La campanya preveu un increment de la vigilància per part de la Policia Local i imposar sancions, en el marc de l'ordenança sobre la tinença d'animals domèstics, i potenciar els serveis de neteja per mantenir la ciutat neta.

L'alcalde ha explicat que "la campanya no té un objectiu recaptatori perquè de fet té un elevat cost per a l'Ajuntament, si tenim en compte que s'incrementa la presència policial al carrer i els serveis de neteja" i ha afegit que "volem que els propietaris dels gossos entenguin que juguen un paper fonamental en el manteniment de la ciutat". Llorca ha reconegut que "hi ha molts propietaris de gossos que són curosos amb els seus animals i que ja compleixen la norma i volem comptar amb la seva col·laboració per fer arribar la idea a tots de la necessitat de mantenir l'espai públic en òptimes condicions".

La Policia Local posarà en marxa un dispositiu especial de detecció, control i sanció en aquells punts on s'ha detectat major concentració d'excrement de gossos. Aquest dispositiu preveu vigilància policial de paisà i control en diferents franges horàries, les que freqüenten els amos incívics de gossos. Els propietaris que no tinguin una actitud responsable seran sancionats amb multes de 400 euros.

La brigada municipal reforçarà el servei de neteja dels carrers amb nous horaris i serveis, com ara un vehicle especialitzat en la retirada dels excrements dels gossos. A més de la recollida dels excrements dels gossos, l'ordenança municipal sobre tinença d'animals domèstics preveu mesures per garantir la salut de les persones, els drets dels animals i facilitar la convivència entre els veïns i els gossos. Entre d'altres coses, l'ordenança assenyala que els propietaris de gossos els han de dur lligats i amb morrió en cas de necessitat, han d'estar censats i portar xip, han de complir el calendari de vacunacions i garantir el benestar i l'alimentació dels animals.


 

Relacionats

Article
El Calendari del Delta abandona el paper i passarà a ser digital

Enguany, el calendari està dedicat als Hàbitats de marge del delta del Llobregat, amb una selecció d'imatges que mostren les plantes i els animals que viuen en els marges de camins i camps, talussos i bardisses. 

Article

Un dels encàrrecs que té el Consell d'Adolescents és treballar propostes entorn als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030, entre els quals hi ha la igualtat, la lluita contra el canvi climàtic o la solidaritat.

Notícia

Totes les regidores i regidors han rebut una formació sobre aquesta iniciativa de les Nacions Unides, que pretén promoure polítiques públiques que vetllin per la pau, la sostenibilitat i la preservació del medi ambient

Butlletí