Sant Andreu de la Barca combat les plagues amb ratpenats

14/03/2017 - 08:05

El consistori col·locarà quatre caixes niu als horts urbans de la ciutat per afavorir la presència de ratpenats, una espècie que, donada la seva capacitat de menjar insectes, són fonamentals per mantenir un equilibri natural, sobretot en aquells llocs on l'activitat que s'hi desenvolupa pot afavorir la presència de mosquits.

 

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca vol combatre les plagues que poden afectar al camp o a la ciutat de manera natural pel que s'ajudarà de ratpenats.

La regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, Eva Prim, ha destacat que "la mesura vol contribuir a combatre les plagues de manera natural i evitar l'ús de pesticides".

D'aquesta manera, amb aquesta mesura s'aconsegueix el control de mosquits i es garanteix la conservació de la biodiversitat urbana. Les caixes niu es col·locaran als arbres i amb una orientació correcta i podran encabir diversos ratpenats (probablement del gènere Pipistrellus).

Els ratpenats hivernen i ho fan normalment en coves o cavitats profundes que els garanteixen una temperatura constant durant l'hivern i cert grau d'humitat.Aquests refugis d'hivernada habitualment estan fora del teixit urbà i per tant, és la millor època per dur a terme la instal·lació d'aquestes estructures. Un cop els ratpenats es desperten del període d'hivernació en el seu retorn a la ciutat disposaran d'un substrat de nidificació ja instal·lat que els ofereix possibilitats de formar colònies de cria.


 

Categories: 

Relacionats

Article
El Calendari del Delta abandona el paper i passarà a ser digital

Enguany, el calendari està dedicat als Hàbitats de marge del delta del Llobregat, amb una selecció d'imatges que mostren les plantes i els animals que viuen en els marges de camins i camps, talussos i bardisses. 

Notícia
El 26 de novembre Cornellà va acollir la jornada online de la Xarxa Green Leaf. Una xarxa formada per 17 ciutats guanyadores o finalistes del premi Green Leaf; un guardó de la Comissió Europea que reconeix els esforços de les ciutats de menys de 100.000 per esdevenir més sostenibles.

Butlletí