Sant Andreu de la Barca combat les plagues amb ratpenats

14/03/2017 - 08:05

El consistori col·locarà quatre caixes niu als horts urbans de la ciutat per afavorir la presència de ratpenats, una espècie que, donada la seva capacitat de menjar insectes, són fonamentals per mantenir un equilibri natural, sobretot en aquells llocs on l'activitat que s'hi desenvolupa pot afavorir la presència de mosquits.

 

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca vol combatre les plagues que poden afectar al camp o a la ciutat de manera natural pel que s'ajudarà de ratpenats.

La regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, Eva Prim, ha destacat que "la mesura vol contribuir a combatre les plagues de manera natural i evitar l'ús de pesticides".

D'aquesta manera, amb aquesta mesura s'aconsegueix el control de mosquits i es garanteix la conservació de la biodiversitat urbana. Les caixes niu es col·locaran als arbres i amb una orientació correcta i podran encabir diversos ratpenats (probablement del gènere Pipistrellus).

Els ratpenats hivernen i ho fan normalment en coves o cavitats profundes que els garanteixen una temperatura constant durant l'hivern i cert grau d'humitat.Aquests refugis d'hivernada habitualment estan fora del teixit urbà i per tant, és la millor època per dur a terme la instal·lació d'aquestes estructures. Un cop els ratpenats es desperten del període d'hivernació en el seu retorn a la ciutat disposaran d'un substrat de nidificació ja instal·lat que els ofereix possibilitats de formar colònies de cria.


 

Categories: 

Relacionats

Acte
29/05/2021 - 00:00
Cornellà de Llobregat
Notícia

La Setmana de la Natura té lloc del 24 de maig al 5 de juny. A Cornellà, enguany, per celebrar-la l'Ajuntament vol posar en valor la biodiversitat que habita als espais verds i carrers de la ciutat. Una biodiversitat positiva que millora molts aspectes de la vida humana: salut, pol·linització, control de plagues, etc. 

Article

Les Muntanyes del Baix és un projecte en el qual 16 municipis del Baix Llobregat i el Consell Comarcal es coordinen i comparteixen estratègia i accions per la gestió de l’espai agroforestal d’aquest territori.

Butlletí