S'analitza com serà la mobilitat metropolitana en 20 anys

Font: AMB.cat

26/06/2017 - 08:31

Els dies 19 i 20 les empreses SEAT i MAN han celebrat es jornades tècniques "City of the Future, Vehicle of the Future" amb l'objectiu de predir una visió, a 20 anys vista, en el sector de la mobilitat.

L'AMB ha presentat i compartit, durant una visita a la fàbrica SEAT de Martorell, el document: Visió de la mobilitat de l'AMB el 2035. La presentaciói l'ha realitzat el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda. "Volem aportar finestres d'opinió i tendència, per això hem acceptat el repte proposat per MAN i SEAT per reflexionar sobre el futur de la mobilitat", ha exposat Poveda durant la visita a la fàbrica.

"Estem en un canvi de model de la mobilitat. A 20 anys vista preveiem que es consolidarà l'electrobilitat, amb un canvi del model energètic, i els sistemes de transport compartit, com el carsharing, que complementaran els grans transports de masses com el metro, el bus, el ferrocarril i el tramvia", ha apuntat Poveda, que ha recordat que l'AMB treballa en el desplegament d'una xarxa de punts de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics i del carsharing amb els municipis metropolitans.

"Per això es preveu una integració més efectiva dels diferents sistemes de transport, amb més intermodalitat i serveis agregats de valor afegit. Per exemple, des de l'AMB, per afavorir aquestes nous escenaris estem treballant amb Renfe i Adif sistemes reservats de park&ride per a ús exclusiu d'usuaris de transport públic al voltant de les estacions de Rodalies de la metròpolis", ha explicat Poveda.

"En un futur a mitjà-llarg termini, destacarà el que ara coneixem com mobility as a service (MaaS), la gestió de tota l'oferta pública i privada de transport", ha exposat també Poveda. "Per això les administracions hem de treballar per promoure també aquesta informació i publicar-la tant en canals propis com en open data, per democratitzar-ne l'accés", ha afegit, sense oblidar-se de recordar a tots els presents un dels objectius prioritaris de l'AMB: la millora de la qualitat de l'aire i la reducció de la contaminació atmosfèrica.

El vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB ha estat acompanyat per Ramón Paredes, vicepresident de Relacions Governamentals i Institucionals de SEAT i Grup Volkswagen a Espanya, Carles Romaní, gerent de Relacions Institucionals del Grup Volkswagen a Espanya, Ciriaco Hidalgo, gerent de Relacions Governamentals, i Ben Kraaijenhagen, vicepresident Foresight&Environment de MAN Truck&Bus AG. 

Aquest tallers s'emmarquen dins d'unes jornades internacionals periòdiques organitzades a diferents ciutats del món per aquestes dues empreses del grup Volkswagen.  


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Projectes en desenvolupament per a fer d'aquest mitjà una peça més del transport a la Regió Metropolitana de Barcelona. L'evolució a l'alça del ús de la bicicleta a Barcelona és un fet. Un fet que ha costat més de 10 anys implementar, i que els darrers anys s'ha consolidat.

Notícia

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha posat en marxa la iniciativa 'Bicivisme', una campanya informativa destinada a recordar les recomanacions d'ús de bicicletes i patinets. La campanya compta amb la col·laboració de Bicicleta Club de Catalunya (BCC) i el suport de diferents municipis metropolitans, entre els quals hi ha Sant Joan Despí.

Notícia

L'AMB ha posat en marxa a Gavà el primer aparcament segur metropolità de gran capacitat de bicicletes, que suposa un important pas endavant per generalitzar l'ús diari de la bicicleta entre la ciutadania i facilitar massivament l'aparcament de la bicicleta privada. Aquest nou servei metropolità, que està ubicat al costat de l'estació de Rodalies del municipi, va entrar en servei per als usuaris el passat dissabte 1 de juny.

Butlletí