Rubí comença a executar la primera fase de la xarxa ciclista de la ciutat

14/05/2018 - 08:18

L’itinerari, d’uns 11,5 quilòmetres, unirà La Llana amb l’estació d’FGC, passant per Can Tiraïres i el torrent dels Alous, entre d’altres

Dos dels quatre projectes que integren la primera fase de la xarxa ciclista de Rubí ja estan en marxa. Les altres dues actuacions s’iniciaran una durant la segona quinzena d’abril i l’altra, al llarg del segon semestre d’aquest any. El recorregut, amb una longitud aproximada d’11,5 quilòmetres, unirà el polígon de La Llana amb l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), passant per diferents indrets del municipi.

Les obres que s’estan executant ara permetran connectar els espais naturals de Can Tiraïres, el parc de Ca n’Oriol, el torrent dels Alous i el parc de la Pau i la Natura, per acabar enllaçant amb l’estació d’FGC i el centre de la ciutat. La quarta actuació ─prevista durant la segona meitat de l’any─ tancarà l’itinerari connectant aquest traçat amb el ja executat al polígon de La Llana l’any 2015, a través de Can Rosés. Tots aquests projectes formen part del Pla d’inversions.

L’experiència del carril bici a La Llana va marcar l’inici d’una xarxa amb vocació d’ampliació i connexió. L’ús de la bicicleta aporta beneficis col·lectius i individuals de salut, econòmics, ambientals i socials. Aquest és un dels nostres compromisos, que ara estem executant”, ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez.

Obres de condicionament de la xarxa ciclista

Un dels projectes que ja s’està executant és el d’arranjament del camí del torrent dels Alous i les connexions amb el parc de Ca n’Oriol. Les obres es van iniciar el passat 15 de març i tenen una durada prevista de quatre mesos. Artea Mediambient SL és l’empresa encarregada de dur a terme els treballs, amb un pressupost de 92.181,02 euros. L’actuació es divideix en tres trams: entre el parc de Ca n’Oriol i el c. Leonardo da Vinci, entre aquesta via i el torrent dels Alous i un darrer tram en zona verda entre els carrers Pontevedra i Palència.

També està en marxa el projecte de millora de la mobilitat de vianants i de bicicleta entre la urbanització de Can Sant Joan, el torrent dels Alous i l’estació d’FGC, que ha començat aquesta setmana. El traçat es desenvolupa en dos trams: un primer segment en zona verda a través del torrent dels Alous fins arribar al parc existent vinculat a la urbanització de Can Sant Joan; i un segon tram que  s’inicia a la confluència de la BP-1503 amb el c. Marconi, discorre per la vorera fins a enllaçar amb el parc de la urbanització de Can Sant Joan i connecta amb el parc de la Pau i la Natura per acabar enllaçant amb la rambla del Ferrocarril. Les obres, també amb una durada prevista de quatre mesos, les duu a terme Hercal Diggers, SL per un import de 113.182,78 euros.

Durant la segona quinzena d’abril, l’Ajuntament impulsarà el projecte d’arranjament del camí de Can Tiraïres i les seves interseccions, que realitzarà Catalana d’Inversió i Construcció 3, SL (CIC3) amb un pressupost de 75.721,93 euros i un termini d’execució aproximat de tres mesos. L’actuació contempla l’arranjament dels camins vinculats a la zona boscosa de Can Tiraïres (entre el c. Àlaba, la C-16 i el c. Mallorca), Ca n’Oriol i la zona est de la C-16.

Finalment, l'empresa Jordi Riera SL durà a terme, al segon semestre d’aquest any, el projecte de xarxa de carril bicicleta entre el pont de La Llana i la connexió amb la serra de Cantallops. El recorregut s’iniciarà al pont de La Llana i continuarà pel carrer Conflent fins a la rotonda de la BP-1503, creuant-la fins a l’avinguda del Molí de la Bastida. Es travessarà la C-1413a per la vessant nord fins arribar a l’avinguda Can Rosés, continuant fins a la rotonda de l’avinguda Olimpíades, on l’itinerari es bifurcarà. La primera bifurcació es realitzarà per la vessant sud de la rotonda fins arribar a l’avinguda Olimpíades, continuant per aquesta fins al c. Atletisme. La segona bifurcació a la rotonda de l’avinguda Olimpíades s’executarà per la vessant nord fins al c. Àlaba, fins a enllaçar amb la via verda existent a la serra de Cantallops. La durada prevista d’aquesta actuació és de quatre mesos.

Durant l’execució d’aquestes obres es preveuen afeccions puntuals al trànsit de curta durada. En tot moment es vetllarà per garantir el pas alternatiu de vehicles.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

El vehicle compartit a Santa Perpètua de Mogoda ha recorregut 11.000 km i ha donat servei a 64 persones i el servei de lloguer de cotxe elèctric compartit a Castellbisbal ja té més d’una vintena de persones usuàries. A Rubí, durant aquest temps, el vehicle ha registrat un total de 484 lloguers i més de 30.000 quilòmetres amb 3.050 hores d’ús, de les quals 1.405 són provinents de vals i 1.645 de pagament a través dels socis de Som Mobilitat. 

Notícia
Han entrat en servei dos dels cinc nous vehicles híbrids que formen part de la flota de RubíBus. Aquests autobusos, que es van presentar a la ciutadania a finals de setembre coincidint amb la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, substitueixen models més antics. Els altres tres busos híbrids es posaran en funcionament en els propers dies.
Notícia

Més de 600 infants de 5è i 6è de primària acompanyats de 45 mestres de 10 escoles de Sant Cugat han disputat la 2a edició de la Pedalada Escolar. Una pedalada amb caire clarament formatiu i potenciadora de la mobilitat sostenible. La iniciativa vol promoure la pràctica d'aquest esport com a font de salut i de relació social entre els escolars.

Butlletí