Rubí Brilla ajuda a rebaixar la factura elèctrica de 67 famílies fins al juny

Font: Ajuntament de Rubí

06/08/2019 - 11:11

Membres de 67 famílies rubinenques han seguit els tallers de factura elèctrica que organitza l’Ajuntament de Rubí a través del servei Rubí Brilla, fins al mes de juny. En aquestes sessions, s'expliquen els conceptes bàsics de la factura elèctrica i es donen eines per reduir l’import de la factura.

Les persones assistents aprenen a optimitzar el contracte elèctric i a modificar hàbits per consumir l’energia de manera més eficient. Després d'una sola sessió, els assistents adquireixen coneixements que els permeten rebaixar la despesa i el consum energètic de casa seva. La mitjana de l’estalvi per família és del 30% de la factura, però en alguns casos, els assistents aconsegueixen reduir-la fins a la meitat sense necessitat de modificar els seus hàbits de consum. El 70% de les persones que han participat en els tallers han descobert que tenien contractada més potència elèctrica de la necessària. Aquestes persones deixaran de pagar 50 euros l’any per cada kilowatt de potència que rebaixin.

Durant les sessions d’aquest any, l’equip Rubí Brilla ha detectat que els assistents desconeixien  que les elèctriques tenen tarifes de mercat lliure i una sola tarifa de mercat regulat i que optar per la tarifa regulada és l’opció més barata. El 60% de les persones que han passat pels tallers han abandonat el mercat lliure després de la sessió. A més, un 35% dels assistents als tallers tenien contractats serveis extres,  com ara manteniments i assegurances,  sense ser-ne conscients.

Els tallers s’adrecen a tota la ciutadania independentment de la seva capacitat econòmica. Tot i això, un dels objectius del servei Rubí Brilla és combatre la pobresa energètica. Per aquest motiu, en aquestes sessions s’explica que l'accés als subministraments energètics bàsics de llum, aigua i gas és un dret de la ciutadania. Si una família no disposa de recursos econòmics per fer front a les factures elèctriques, la Llei 24/2015 impedeix el tall del subministrament. En aquests casos, Rubí Brilla dirigeix la família a Serveis Socials per tramitar un informe de vulnerabilitat que evita que la família es quedi sense llum.

Rubí Brilla reprendrà els tallers de factures elèctriques el 25 de setembre a les 10 h a l’auditori de l’edifici Rubí Forma. Els tallers són gratuïts però cal formalitzar una inscripció prèvia per correu electrònic a rubi_brilla@ajrubi.cat, trucant al 93 581 39 00 o bé a través d'aquest enllaç. El dia del taller, les persones assistents han de portar la seva factura elèctrica.

Les dates de tots els tallers fins a finals d’any es pot consultar a la pàgina web de l’Ajuntament de Rubí.


 

Categories: 

Relacionats

Article

El projecte "Comunitats Rubí Brilla, estalvi, confort i energia" té com a objectiu la reducció d'emissions i l'estalvi d'energia i diners

Notícia
Barcelona reparteix collita dels horts dels terrats municipals

La instal·lació impulsa aquesta acció de solidaritat de quilòmetre zero amb el doble objectiu d’ajudar aquells rubinencs i rubinenques que més ho necessiten durant l’estat d’alarma per coronavirus i d’evitar el malbaratament dels aliments cultivats

Notícia
La Biblioteca Can Pedrals ha estat un dels equipaments que han participat en la campanya

La Biblioteca Can Pedrals ha estat un dels equipaments que han participat en la campanya

L’Ajuntament de Granollers ha participat un any més en la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica. La cinquena edició d'aquesta campanya s'ha fet durant el mes de febrer a cinc equipaments municipals. Durant tot el mes s'hi han implantat bones pràctiques de consum s'han registrat setmanalment lectures dels comptadors per obtenir indicadors sobre el consum d'aigua, electricitat i gas dels centres. 

Butlletí