Mesures d’estalvi energètic a 3 equipaments municipals de Castelldefels

01/05/2024 - 09:00

L’Ajuntament de Castelldefels ha finalitzat les instal·lacions de generació elèctrica fotovoltaica per a l’autoconsum a la prefectura de la Policia Local, la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado i la Pista Poliesportiva de Can Roca.

Amb aquesta mesura es vol reduir el consum d’energia no renovable, les emissions de CO₂ vinculades al seu funcionament i la factura energètica associada.


 

L’Ajuntament de Castelldefels, amb el finançament de la Diputació de Barcelona (subvenció inclosa al Programa sectorial Renovables 2030), ha finalitzat en els darrers mesos les instal·lacions de generació elèctrica fotovoltaica per a l’autoconsum en tres equipaments municipals: la prefectura de la Policia Local, la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado i la Pista Poliesportiva de Can Roca.

L’objectiu d’aquestes instal·lacions és la reducció del consum d’energia no renovable, la reducció d’emissions contaminants (CO₂) vinculades al funcionament d’aquests edificis (entre 20,5 i 42,8 tones cada any), i l’estalvi a la factura energètica associada. En aquest sentit, i depenent del preu de l’electricitat en cada moment, s’estima que l’estalvi anual oscil·la entre els 9.700 euros + IVA (Policia Local) i els 19.500 euros +IVA (Pista Poliesportiva Can Roca). En el cas de la Biblioteca, l’estalvi estimat superaria els 16.200 euros + IVA / any.

Les obres es van iniciar al llarg de l’estiu de l’any passat i van finalitzar a finals del mateix any. En aquests moments estan produint electricitat que aprofiten els edificis per al seu autoconsum, però no ha estat fins ara que s’ha finalitzat el tràmit de legalització de les dues primeres instal·lacions (prefectura de la Policia Local i Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado) que es permetrà compensar els excedents.

En el cas de la Pista poliesportiva Can Roca, es tracta d’una instal·lació d’autoconsum compartit. Per una qüestió burocràtica aliena a la voluntat d’aquest Ajuntament, el tràmit de legalització encara no està finalitzat. La previsió és que ho estigui en les properes setmanes.

Les característiques de cadascuna de les instal·lacions és la següent:

Policia Local

 • Potència pic instal·lada: 57,375 KWp
 • Producció anual prevista: 85.145 KWh/any
 • Estalvi CO₂ previst: 20,5 Tones/any
 • Preu de la instal·lació: 82.556,52 euros, IVA exclòs
 • Règim de producció: Autoconsum amb compensació d’excedents.

Biblioteca

 • Potència pic instal·lada: 99,45 KWp
 • Producció anual prevista: 142.760 KWh/any
 • Estalvi CO₂ previst: 35,7 Tones/any
 • Preu de la instal·lació: 110.689,00 euros, IVA exclòs
 • Règim de producció: Autoconsum amb compensació d’excedents.

Pista poliesportiva de Can Roca

 • Potència pic instal·lada: 114,75 KWp
 • Producció anual prevista: 171.199 KWh/any
 • Estalvi CO₂ previst: 42,8 Tones/any
 • Preu de la instal·lació: 121.908,41 euros, IVA exclòs
 • Règim de producció: Autoconsum compartit. Es preveu vincular la producció al consum del Centre Esportiu Municipal de Can Roca.

 


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Després del canvi massiu de lluminàries a tecnologia LED, la següent fase de millora i optimització consisteix en la instal·lació de nous sistemes de telegestió que permeten fer una gestió molt més efectiva de l’enllumenat (avaries, consums, adaptació dels horaris d’encesa i apagada de les lluminàries a la via pública, etc.) · La previsió és que el nou sistema estigui en funcionament durant aquest estiu

Article

Té l’objectiu de reduir el consum d’energia, augmentar el consum d’energia renovables i disposar d’eines avançades d’avaluació del consum · Es tracta d’una iniciativa que l’Ajuntament recull de la Diputació de Barcelona i que inclou mesures d’estalvi en l’ús de recursos i de millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions esportives

Article

Entre els mesos d'abril i juliol, s'han substituit 2.015 lluminàries de tecnologia de descàrrega de la via pública per noves lluminàries LED a Castelldefels. L'acció reduirà la potència instal·lada (i el consum energètic) a més de disminuir la petjada de carboni en unes 102 tones/any​

Butlletí