Roses inicia una campanya de conscienciació sobre pesca recreativa responsable amb el medi ambient

20/07/2017 - 16:30

L’Ajuntament de Roses ha inicat una campanya per informar sobre normes i consells a tenir en compte per les persones que practiquen pesca recreativa, fent una especial atenció als requisits específics que cal seguir dins l’àmbit del Parc Natural del Cap de Creus.

La campanya, realitzada en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya i el Parc Natural, té per objectiu conscienciar sobre la necessitat de practicar una pesca més respectuosa envers el medi ambient i la preservació del fràgil ecosistema marí.

 

Des d’aquesta setmana s’estan distribuint entre els usuaris del Port Esportiu de Roses, així com des de l’Oficina de Turisme i des del Servei d’Atenció al Ciutadà (SAC) de l’Ajuntament, fulletons informatius amb totes les indicacions que s’han de seguir per practicar una pesca responsable. Les explicacions inclouen un apartat normatiu on es detallen les normes tant per a la pesca des d’embarcació, terra o pesca submarina, així com les llicències necessàries en cada cas.

L’alt valor ecològic de la reserva natural integral del Cap de Creus mereix una atenció especial, fet pel qual una secció del tríptic es destina a les normes específiques que requereix la seva preservació. Un llistat de consells sobre espècies vulnerables, ús d’esquers, pesca artesanal, captura i alliberament, o zones de fondeig, així com dos mapes dels espais de protecció especial, completen el material.

El fulletó està editat en català, francès i anglès.

Podeu consultar el seu contingut en el document adjunt.


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Es fixa una limitació del consum global d’aigua per abastament a un màxim de 200 litres per habitant i dia. També es proposa que els municipis que depenen de l’embassament de Siurana, tot i ser competència de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, adoptin les mesures de la fase d’emergència.

Article

En Ponç Feliu, director del Parc Natural de Cap de Creus, ens explica el valor ecològic dels espais naturals de Catalunya, l’existència d’àrees protegides i la seva vulnerabilitat. També ens assenyala l’impacte negatiu que té la massificació d’aquests espais singulars i què podem fer per gaudir-ne i ajudar a la seva conservació.

Article
Una dutxa en una platja del Port de la Selva

Una dutxa en una platja del Port de la Selva

Els municipis de les comarques gironines no posaran en funcionament les dutxes de les platges aquest estiu, en plena situació de sequera

Butlletí