Riudecols augmenta la recollida selectiva de residus fins el 66%

09/04/2019 - 08:12
Cubells del porta a porta a un municipi del Baix Cam Font: Canal Reus TV

Cubells del porta a porta a un municipi del Baix Cam Font: Canal Reus TV

Durant l'últim any, Riudecols ha augmentat un 144% la recollida selectiva dels residus municipals. Uns bons resultats que responen a la implementació del sistema porta a porta. D'aquesta manera el municipi ha passat d'un índex de reciclatge del 27% a un 66%.

Riudecols s'ha convertit, en poc més d'un any, en el segon municipi de la demarcació de Tarragona que més recicla, seguit de Riudecanyes. I és que gràcies al sistema porta a porta que va instaurar el consistori riudomenc ara fa un any, s'ha augmentat en un 144% la recollida selectiva de residus municipals. Un increment que s'ha fet més notori en la recollida de fracció orgànica, passant del 13% al 41%, tal com assegura el primer tinent d'alcalde i regidor de Serveis de l'Ajuntament de Riudecols, Jesús Legaz.

Una iniciativa amb la que es pretén conscienciar als veïns del municipi de la importància del reciclatge. Una obligació que a partir del 2020, ja no serà només moral, sinó també econòmica. I és que la Unió Europea sancionarà als Ajuntaments que no reciclin. De fet, a nivell local, el consistori riudomenc també es planteja la possibilitat de premiar econòmicament els veïns que més reciclin i penalitzar els que no ho facin.

Actualment, el pòdium dels municipis que millor reciclen de Catalunya el formen els pobles de Taradell i Matadepera, amb un índex de reciclatge del 83%. No obstant, i només en un any, Riudecols ja s'ha posicionat com un dels 20 millors municipis catalans en matèria orgànica.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Reus inicia una prova pilot de recollida de brossa selectiva amb el sistema porta a porta a 33 domicilis situats a la zona sud de l’avinguda de Salou i l’avinguda del Morell.

Notícia

Flix dobla l'índex de reciclatge de la brossa amb el servei de recollida selectiva porta a porta. El nou sistema incrementa la fracció orgànica, reduïx la resta i permet estalviar costos al consistori

Notícia

Ja existeixen associacions de municipis per la recollida selectiva porta a porta a Catalunya i València i s'està treballant en una entitat a Andalusia.

Butlletí