Reus destinarà 195.000 euros al manteniment i millora de l’enllumenat públic

25/05/2018 - 09:02

L’Ajuntament de Reus, a través de la regidioria de Via Pública, destinarà 195.917,89 euros a actuacions de manteniment, ampliació i millores de les instal·lacions d'enllumenat públic en diferents zones de la ciutat de Reus. El contracte s’ha adjudicat a l’empresa SECE.

Les actuacions a realitzar s’agrupen en tres lots segons la tipologia de les actuacions: la incorporació de nous punts de llum a la xarxa municipal en trams o espais de carrers que no queden coberts per l'enllumenat públic existent; el condicionament de línies per a una normalització i ordenació d’instal·lacions existents amb deficiències; i la renovació d'elements degradats de les instal·lacions d'enllumenat.

Les diferents actuacions a realitzar han estat definides a partir de les necessitats detectades en inspeccions realitzades en el manteniment de l'enllumenat públic, ja siguin originades per queixes de la ciutadania o per les pròpies operacions del servei de manteniment.

En concret, es realitzaran els treballs següents:

  • Ampliació i millora amb nous punts de llum, per resoldre trams foscos existents: carrer de Girona, carrer de la Sénia, ronda de Morell i Vilallonga, carrer del Mas Carpa, carrer del Mas Iglesias, parc del Mas Iglesias, plaça dels Ganxets, carrer de Macià Vila, carrer de l'Escorxador, al carrer de Doctor Domènech, la plaça del Teatre, i a l’avinguda de President Companys i carrer de Sardà i Cailà.
  • Condicionament de línies, amb la substitució de trams de cablejat amb deficiències: carrer de Cèlia Artiga, al barri de les Clarisses, avinguda de Jaume I, al barri de la Pastoreta; riera de Miró, al barri d'Horts de Miró.
  • Renovació d'elements degradats, amb la substitució o reparació de diversos elements de les instal·lacions per tal d’incrementar la seguretat. S’actuarà en una trentena de carrers de la ciutat, on s'han identificat elements en mal estat per envelliment o altres factors externs al manteniment.

Substitució dels llums de vapor de mercuri

Els treballs de millores en l’enllumenat públic que l’Ajuntament ha adjudicat s’afegeixen als dos contractes que el consistori té en marxa vinculats a aquest servei, concretament per a la substitució dels últims llums de vapor de mercuri de la ciutat per models més ecològics i energèticament més eficients. En concret, un primer contracte, ja en execució, destina 404.890,68 euros per a la substitució de 1.374 llums. Aquesta actuació municipal, adjudicada a l’empresa Sociedad Ibérica de Construcciones Eléctricas (SICE, està finançada pel programa d'ajudes IDAE per a la renovació de les instal·lacions d'enllumenat exterior municipal.

El segon contracte en fase d'inici de l'execució, subvencionada pel programa d'inversions del Pla d'Acció Municipal de la Diputació de Tarragona 2013-2016, està adjudicat a l’empresa Alumbrados viarios SA per un import de 242.874,99 euros, preveu completar la substitució amb el canvi de 439 llums més.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La regidoria de Desenvolupament Urbà i Via Pública té previst invertir 200.000 euros en la reparació de l'enllumenat públic de la ciutat, en el marc del desplegament dels diferents plans directors de manteniment de la via pública i que sumen una inversió total d'1,3 milions d'euros. Aquest dijous, 26 d'agost, l'Ajuntament de Reus ha publicat al perfil del contractant la licitació del contracte per a l'execució de les obres.

Article

L’Ajuntament de Reus ha impulsat recentment la constitució de l’Associació Comunitat Energètica del polígon Agro-Reus amb participació municipal i d’empreses privades per impulsar amb fons Next Generation el projecte de comunitat energètica al polígon Agro-Reus. La comunitat aprofitarà les cobertes d’edificis públics i privats per a la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques que podran subministrar energia als edificis municipals i a les empreses instal·lades al polígon.

Article

L’Ajuntament de Reus ha rebut, fins el moment, 36 sol·licituds de bonificació del 50% de descompte de l'IBI per instal·lacions d’autoconsum amb energia solar fotovoltaica. Això suposa una potència total sol·licitada de 750 kW d’origen solar, tenint en compte que la potència mitjana dels habitatges és de 4,85 kW.

Butlletí