Repte per reduir la petjada ambiental del sector tecnològic

29/04/2020 - 09:41

Empreses de tot el món poden participar en el repte “Com podem reduir la petjada ambiental del sector tecnològic per respondre a l’emergència climàtica?”. Els dos millors projectes guanyaran 40.000 euros cada un, a més del suport logístic de la Mobile World Capital Barcelona, per impulsar els respectius projectes pilot a la ciutat.

Es tracta d’un repte impulsat per la Digital Future Society, la iniciativa de l’Ajuntament, la Mobile World Capital Barcelona i Red.es, que té l’aportació de 40.000 euros de les àrees d’Agenda 2030 i Transició Digital i el suport de la Fundació BIT Habitat.

L’objectiu és buscar dues solucions tecnològiques per mesurar i reduir la petjada ambiental de les empreses d’aquest sector, tant públiques com privades, considerant les fases del cicle de vida dels productes i serveis que ofereixen o la infraestructura TIC.

Les propostes s’han de presentar a través del web de la Digital Future Society i han de donar resposta al repte de la convocatòria, oferir resultats concrets i mesurables i estar preparades per executar-se en un termini inferior a 12 mesos.

A més, han de tenir programari o maquinari, que es podrà combinar amb activitats de consultoria, d’assessorament estratègic i de gestió del coneixement.

La convocatòria, que està oberta fins al 5 de juny, és de caràcter internacional i s’hi pot presentar qualsevol tipus d’empresa.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Acte
31/05/2021 - 00:00
Les jornades tindran lloc al pati de l’Institut d’Estudis Catalans.
Article

Després de mig any d'aquesta declaració i de la crisi provocada per la COVID-19, es presenta un nou informe que, entre d'altres, recull l'anàlisi de l’efecte del confinament en les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle i altres variables ambientals. Alhora, també s'han presentat noves projeccions climàtiques que s’ha generat els darrers mesos i els diferents escenaris de reducció de consum d’energia i de les emissions per a l’any 2030 d’acord amb els nous objectius de reducció de la Declaració.

Butlletí