Repte per reduir la petjada ambiental del sector tecnològic

29/04/2020 - 09:41

Empreses de tot el món poden participar en el repte “Com podem reduir la petjada ambiental del sector tecnològic per respondre a l’emergència climàtica?”. Els dos millors projectes guanyaran 40.000 euros cada un, a més del suport logístic de la Mobile World Capital Barcelona, per impulsar els respectius projectes pilot a la ciutat.

Es tracta d’un repte impulsat per la Digital Future Society, la iniciativa de l’Ajuntament, la Mobile World Capital Barcelona i Red.es, que té l’aportació de 40.000 euros de les àrees d’Agenda 2030 i Transició Digital i el suport de la Fundació BIT Habitat.

L’objectiu és buscar dues solucions tecnològiques per mesurar i reduir la petjada ambiental de les empreses d’aquest sector, tant públiques com privades, considerant les fases del cicle de vida dels productes i serveis que ofereixen o la infraestructura TIC.

Les propostes s’han de presentar a través del web de la Digital Future Society i han de donar resposta al repte de la convocatòria, oferir resultats concrets i mesurables i estar preparades per executar-se en un termini inferior a 12 mesos.

A més, han de tenir programari o maquinari, que es podrà combinar amb activitats de consultoria, d’assessorament estratègic i de gestió del coneixement.

La convocatòria, que està oberta fins al 5 de juny, és de caràcter internacional i s’hi pot presentar qualsevol tipus d’empresa.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

La totalitat de l’energia elèctrica subministrada durant l’any 2023 a la Diputació de Barcelona va tenir el certificat de garantia d’origen 100% renovable, fet que va suposar que els 13.580 MWh d’energia consumida pels edificis i recintes corporatius suposessin un estalvi en emissions de CO2 equivalent a 3.530 tones.

Article
Primera gran exposició a l’Hivernacle de la Ciutadella

La mostra, organitzada per l’Institut Municipal de Parcs i Jardins, ofereix una visió completa sobre el passat, el present i el futur dels hivernacles. L’exposició va dirigida a tots els públics i és gratuïta. S’allargarà fins al 8 de desembre i es podrà visitar cada dia entre les 10.00 i les 20.00 hores.

Acte
18/06/2024 - 12:00
Espai Francesc Bonnemaison. Carrer Sant Pere més baix, 7. Barcelona

Butlletí