Reforç de la neteja a Gavà

24/05/2018 - 08:31

L’Ajuntament de Gavà ha reforçat els mitjans destinats a la neteja manual de l’espai públic amb l’objectiu de millorar l’efectivitat dels treballs allà on no hi arriba la maquinària.

Així, s’ha fet una reorganització dels mitjans disponibles que ha permès reduir les dimensions dels sectors de neteja en què es divideix la ciutat, passant de 15 a 19, i destinar-hi tres persones més a jornada completa.

L’alcaldessa Raquel Sánchez afirma que “hem fet una volta més al programa que vam posar en marxa ja fa uns mesos i que consistia en la neteja a fons dels barris de la ciutat. Amb la divisió dels sectors de neteja en zones més petites i la incorporació de més personal podrem tractar amb més eficàcia i intensitat la neteja manual”.

La reducció de les dimensions dels sectors facilita que el professional de la neteja pugui realitzar la seva tasca amb major eficàcia. L’escombrat dels paviments, el buidatge de les papereres, la recollida d’excrements de gossos, l’eliminació de cartells i adhesius de les façanes i del mobiliari urbà, o la neteja de les àrees de contenidors de recollida de residus són les prioritats del dia a dia d’aquests treballadors/es. Un altre aspecte que incideix directament en aquestes tasques de neteja és la retirada manual de les males herbes.

L’alcaldessa recorda que “a Gavà, com al conjunt de l’àrea metropolitana, s’ha deixat de fer servir el glifosat per ser contaminant i l’hem substituït per altres productes més respectuosos amb l’entorn però que no són tan efectius. És per això que les males herbes apareixen més sovint i que es requereixi un treball més manual i més específic per retirar-les”.

Neteja de pintades i grafitis

Dins de l’àmbit de la neteja de l’espai públic, Raquel Sánchez ha fet una valoració positiva del servei de neteja de pintades i grafits de les façanes i mobiliari urbà de la ciutat, que es va posar en marxa fa poc més de 7 mesos. “En aquest temps hem fet prop de 500 actuacions tant en propietats públiques com privades, cosa que ens permet oferir una imatge de ciutat sense pintades”, ha afirmat. Aquest és un servei obert a tota la ciutadania que es pot sol·licitar a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Gavà o al telèfon gratuït 900 66 33 88.

L’alcaldessa també ha fet una crida al comportament cívic de la ciutadania per mantenir net l’espai públic: “Des de l’Ajuntament posem recursos, posem eines i posem persones. Però també interpel·lem al civisme. És molt millor que no s’embruti la ciutat, i amb això tots i totes podem contribuir, que no invertir recursos il·limitadament a la neteja de la ciutat, cosa que, per altra banda, no és possible


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

A la tardor finalitzarà el canvi de contenidors amb la substitució dels corresponents a la fracció orgànica i es completaran les totes àrees d’aportació amb les 5 fraccions de residus. En total es col·locaran prop de 500 nous contenidors que s’afegeixen als 900 que es van canviar durant la primera fase realitzada al darrer trimestre de 2018. En aquella ocasió es van substituir tots els contenidors excepte el d’orgànica.

Notícia

Ecovidrio i la Unió Esportiva Santboiana van impulsar des de mitjans de febrer la campanya a 'Aquest partit el guanyem nosaltres', per reciclar el pes del primer equip del club en envasos de vidre.

Butlletí