Recollida de roba a domicili a Barcelona

19/02/2023 - 10:00

L'Ajuntamment de Barcelona ha posat en marxa un nou servei gratuït de recollida de roba a domicili.

L’objectiu és passar de l’11% de roba reutilitzada actualment al 15% durant el 2027. 

Els veïns i les veïnes que vulguin sol·licitar aquest servei ho poden fer a través del telèfon 010.

El sector tèxtil és una de les indústries amb més impacte ambiental i climàtic: la quarta en consum de matèries primeres i aigua, i la cinquena en emissió de gasos amb efecte d’hivernacle.

El servei s’emmarca en el Pla residu zero Barcelona 2021-2027 i s’afegeix a la xarxa de 225 punts i contenidors distribuïts per l’espai públic, que el 2022 van recollir més de 2.500.000 quilograms de roba.

El nou servei permetrà lliurar roba, complements, calçat, tovalloles, llençols o cortines. Per poder demanar-lo cal arribar a un mínim de 5 bosses d’escombraries de 60×54 cm o 3 de 68×70 cm, o 2 i 1, respectivament, en cas de persones amb mobilitat reduïda acreditada.

La recollida la portaran a terme dues empreses d’inserció laboral sense ànim de lucre, de dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00 hores i de 15.00 a 19.00 hores (dissabtes, només al matí).

Què passa amb la roba que es dona per reciclar?

  • Un 59% es reutilitza en botigues de segona mà o s’exporta a d’altres països.
  • Un 37% no es pot reutilitzar i es creen noves fibres a partir dels materials.
  • Un 4% no es pot aprofitar.

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

L’objectiu del servei és fomentar i millorar la reutilització i el reciclatge de tèxtil, prevenir la generació de residus i incentivar l’economia circular. Es pot sol·licitar al 010 i s’hi pot entregar roba, complements de vestir, calçat, tovalloles, llençols o cortines.

Notícia

La Gran Clariana del parc de les Glòries de Barcelona ha acollit l'acte conjunt de cloenda de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. S'hi han instal·lat dues tones de residus procedents de la recollida selectiva per simbolitzar la generació actual i els objectius que es volen assumir.

Notícia

Acord amb l’Associació Pangea per continuar reaprofitant els dispositius informàtics municipals i garantir-ne l’ús per part d’entitats socials i col·lectius vulnerabilitzats. Mitjançant un procés de recondicionament, els equips passen a tenir una segona vida.

Butlletí