QuatreRibes continua treballant en la promoció de l’economia circular

28/05/2021 - 08:00

Entre les darreres actuacions realitzades es troba la formació dels seus tècnics en una plataforma per a identificar possibles sinèrgies entre empreses de la zon

Què fan els sectors productius amb les deixalles sobrants de la seva activitat? Podria establir-se una xarxa de cooperació entre empreses que permeti que els residus d’unes siguin reaprofitats per a unes altres? Amb el nom de Simbiosi Industrial, la xarxa de col·laboració de les àrees de promoció econòmica dels ajuntaments d’Argentona, Cabrera de Mar, Dosrius i Òrrius, QuatreRibes, treballa en la promoció de l’economia circular a la zona. Recentment els tècnics implicats s’han format en l’ús de la plataforma Síner per tal de continuar avançant en aquest model que redueix tant l’ús de matèries primeres i com la producció de deixalles. Aquesta eina permet identificat sinèrgies entre empreses a través dels seus recursos sobrants.

Amb l’objectiu de continuar treballant en aquest projecte en els propers dos anys s’ha demanat el suport a través de subvencions de la Diputació de Barcelona. La voluntat és estendre la proposta amb un treball de camp visitant les empreses dels quatre municipis.


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Cabrera de Mar fa una crida a les empreses que estiguin interessades a participar en el projecte d’economia circular que es promou des de QuatreRibes

Notícia

L’esdeveniment internacional s’organitza a Catalunya, on les polítiques d’economia verda i circular han suposat el 13% del pressupost anual dels últims 4 anys. Es preveu que hi participin prop de 300 representants del món empresarial i institucional, que podran conèixer de primera mà experiències d’èxit en economia circular de Catalunya.

Notícia

La Borsa de Subproductes de Catalunya és una plataforma virtual i gratuïta de compravenda i intercanvi de subproductes i residus entre empreses per promoure la recuperació i la reintroducció de materials a les cadenes productives.

Butlletí