Quanta brossa generem?

06/04/2012 - 00:00

L'Agència de Residus de Catalunya posa en marxa 'Pesa la brossa', un projecte de participació ciutadana que vol obtenir dades objectives sobre la quantitat i la tipologia de residus produïts a les llars catalanes. Els organitzadors escolliran 300 famílies catalanes que, durant un any i de manera voluntària, hauran de pesar periòdicament les bosses d'escombraries que generin, i diferenciar-la per fraccions.

La informació que s’obtingui d’aquest estudi permetrà disposar d’un coneixement molt més acurat sobre la quantitat de residus domèstics que es produeixen a Catalunya.

Un cop estudiada, permetrà aplicar estratègies i millores a la gestió general d’aquests residus d’una manera molt més precisa.
Com participar-hi?
Qualsevol llar interessada a participar podrà trobar més informació al web específic del projecte, pesalabrossa.cat, i podrà participar en l’estudi sempre que compleixi els criteris de representativitat establerts. El termini d’inscripció de famílies estarà disponible fins al 20 d’abril.

A més, es demanarà la col·laboració d’entitats i consistoris de tot Catalunya perquè participin difonent la iniciativa entre la ciutadania.

La iniciativa l'ha posada en marxa l’Agència de Residus de Catalunya, amb la col·laboració i el finançament del sistema integrat de gestió dels residus d'envasos Ecoembes.

 

Etiquetes: 

Relacionats

Acte
16/03/2024 - 00:00
Diverses poblacions d'Osona
Entrevista
Francesc Giró, director de Planificació Estratègica de l’Agència de Residus de Catalunya

Parlem amb el membre de l'Agència de Residus de Catalunya sobre el projecte europeu Sircles, que treballa a set països de la conca Mediterrània. 

 
Reportatge
Reportatge

El consum desmesurat dels productes i l’excés de materials que els protegeixen o envolten són dues importants fonts de generació de residus. Sobretot en el cas dels plàstics d’un sol ús. 

Butlletí