Quanta brossa generem?

06/04/2012

L'Agència de Residus de Catalunya posa en marxa 'Pesa la brossa', un projecte de participació ciutadana que vol obtenir dades objectives sobre la quantitat i la tipologia de residus produïts a les llars catalanes. Els organitzadors escolliran 300 famílies catalanes que, durant un any i de manera voluntària, hauran de pesar periòdicament les bosses d'escombraries que generin, i diferenciar-la per fraccions.

La informació que s’obtingui d’aquest estudi permetrà disposar d’un coneixement molt més acurat sobre la quantitat de residus domèstics que es produeixen a Catalunya.

Un cop estudiada, permetrà aplicar estratègies i millores a la gestió general d’aquests residus d’una manera molt més precisa.
Com participar-hi?
Qualsevol llar interessada a participar podrà trobar més informació al web específic del projecte, pesalabrossa.cat, i podrà participar en l’estudi sempre que compleixi els criteris de representativitat establerts. El termini d’inscripció de famílies estarà disponible fins al 20 d’abril.

A més, es demanarà la col·laboració d’entitats i consistoris de tot Catalunya perquè participin difonent la iniciativa entre la ciutadania.

La iniciativa l'ha posada en marxa l’Agència de Residus de Catalunya, amb la col·laboració i el finançament del sistema integrat de gestió dels residus d'envasos Ecoembes.

 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Els dies 3 i 6 de febrer els Mercats Municipals del Sagarra i Singuerlín a Santa Coloma de Gramenet estan acollint, respectivament, la quarta edició de la campanya “La bossa o la vida”, en horari de 8:30 a 13:30 h. El propòsit final és la sensibilització tant a comerciants com a ciutadania del consum excessiu de bosses de plàstic i les  nefastes conseqüències pel Medi Ambient.  

Notícia

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha iniciat una nova campanya per a la reducció de residus, amb tallers i recursos a les escoles. Aquest més de març s’ofereixen tallers a l’alumnat de primer de primària de totes les escoles del municipi, amb educadores i educadors ambientals.

Butlletí