Publicada la guia d'equipaments dels Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona

Font: Diputació de Barcelona
05/09/2011
La Diputació de Barcelona, a través de l'Àrea d'Espais Naturals, ha publicat la Guia d'equipaments d'educació ambiental i ús públic de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona pel curs 2011-2012. En total, se n'han editat 10.000 exemplars, dels quals prop de 3.200 s'han repartit entre les escoles i instituts de Catalunya. També es poden trobar als punts d'informació i als equipaments dels parcs de la Xarxa de Parcs Naturals i es poden demanar per correu electrònic a  xarxaparcs@diba.cat i a la Llibreria de la Diputació de Barcelona.

La guia està adreçada inicialment al públic escolar i a entitats educatives o de lleure, però també serveix per a la població en general. Es tracta de la reedició, actualitzada, de la guia publicada els cinc cursos anteriors.

La publicació recull la totalitat dels equipaments d'educació ambiental d'ús públic de la Xarxa de Parcs Naturals (prop de 150 en total): escoles de natura, museus, centres d'informació, allotjaments rurals, albergs, itineraris guiats, rutes de descoberta, audiovisuals, centres de documentació, àrees d'esplai, etc.; així com altres serveis i programes adreçats al públic escolar: Coneguem els nostres parcs, Viu el parc i subvencions a les escoles per estades als parcs.

Per tal de fer la tria d'aquests equipaments de manera fàcil, la guia els ha indexat en diferents nivells educatius: Educació infantil, Educació primària, ESO (amb activitats de reforç per a crèdits comuns, variables o de síntesi), Batxillerat, Educació especial, Activitats per a invidents, Estudis universitaris, Cicles formatius per a professors o Educació per adults, entre d'altres; especificant quins són els equipaments, itineraris i activitats adequats a cada nivell.

La guia és gratuïta i s'ha repartit en centres educatius de tot Catalunya, als concessionaris dels parcs i a les oficines dels parcs amb l'objectiu que serveixi d'eina de planificació d'activitats d'aquest nou curs escolar 2011-2012.

Relacionats

Butlletí