Prova pilot per fomentar la biodiversitat al fons marí de Barcelona

12/05/2024 - 11:31

El Port Olímpic de Barcelona instal·la vint gabions de bioregeneració dissenyats per afavorir la restauració dels ecosistemes marins. Més endavant se n’avaluaran els resultats per saber si són adequats per a les aigües del litoral barceloní.

Amb aquestes estructures, anomenades biohuts, s’espera afavorir la presència i el desenvolupament de peixos joves, habituals en espais portuaris. S’han disposat al llarg del dic de recer i al moll de Marina, i tenen espais de refugi contra depredadors creats amb closques irregulars de mol·luscos que, alhora, aporten recursos alimentaris per a les espècies que s’hi acostin.

El projecte s’afegeix a l’estratègia d’ambientalització que s’està duent a terme en col·laboració amb el Zoo de Barcelona. Hi ha més de 5.000 biohuts distribuïts a les costes europees, i s’hi han observat més de 500 espècies.

 


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Acte
10/04/2024 - 00:00
Barcelona
Article

L’esdeveniment, que buscava promoure la sostenibilitat i conscienciació ambiental, amb especial atenció a l’ecosistema marí, va ser tot un èxit. En paral·lel, es va presentar el Llibre “El Futur que volem”.

Notícia

L’Atles de Biodiversitat de Barcelona ja incorpora dades de crustacis i mol·luscs gràcies a la ciència ciutadana. Les dues noves capes han estat creades íntegrament amb dades ciutadanes recollides per l’ICM-CSIC, que el 2021 va permetre també afegir la capa de peixos a la guia.

Butlletí