Premià de Dalt, Malla, Caldes d'Estrac i Viladecavalls ja tenen mapes de soroll

Font: Diputació de Barcelona
27/10/2012 - 00:00
Segons la llei 16/2002 de protecció contra la contaminació acústica, els ajuntaments han d'elaborar i aprovar els mapes de capacitat acústica del seus municipis. Des de l'Oficina Tècnica d'Avaluació i Gestió Ambiental de la Diputació de Barcelona es dóna suport tècnic i econòmic als ajuntaments per a la realització d' aquests mapes

L'Oficina Tècnica d' Avaluació i Gestió Ambiental ha fet el lliurament de diferents mapes de soroll a Premià de Dalt, Malla, Caldes d'Estrac i Viladecavalls
Els mapes de soroll reflecteixen la situació acústica existent al municipi, tant pel que fa al període diürn com nocturn.  Es realitzen mesuraments de soroll de curta durada -15 minuts- i de llarga durada -24 hores- a diferents punts del municipi que permetran fer els mapes de soroll de dia i de nit.

Els mapes de capacitat són una proposta, un objectiu a assolir i estan basats en els mapa d'usos del sòl del municipi. Per a poder valorar les zones de superació de soroll, es fan les diferències entre el mapa de capacitat i els mapes de soroll i així podem conèixer on estan situades les àrees de superacions de soroll, tant en la situació diürna com nocturna.

En el cas de Premià de Dalt ja es disposava d'un mapa de soroll anterior, s'ha realitzar la proposta de mapa de capacitat. Pel que fa a Malla i Caldes d'Estrac s'ha realitzat els mapes de soroll de dia i nit i la proposta de mapa de capacitat. A Viladecavalls s'ha realitzat la proposta de mapa de capacitat juntament amb una proposta de Pla d'Acció.

 

*Els Decrets 245/2005 i posteriorment 176/2009, regulen la zonificació acústica del territori, i fixen els criteris per elaborar les propostes del mapa de capacitat del municipi.

 

Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí